Zamilovaný únor v Národním divadle.

S blížícím se Valentýnem vám balet Národního divadla přinese nejslavnější z milostných příběhů – ROMEO A JULIE. Slavná tragédie Williama Shakespeara, realizovaná v hudební řeči Sergeje Prokofjeva, v choreografii Johna Cranka a výtvarné koncepci Jürgena Roseho, patří k nejhranějším opusům baletního repertoáru současnosti. Povznáší něžnými okamžiky mladistvého okouzlení veronských milenců, vzrušuje nebezpečím pouličních střetů a zarmucuje tragikou osudové lásky

Premiéra 10. února 2022 ve Státní opeře

HRA O RODIČÍCH A DĚTECH VE SVĚTOVÉ PREMIÉŘE

Činohra právě žije přípravou světové premiéry hry Ondřeje Novotného OTEC HLÍDÁ DCERU. Ta s nadhledem popisuje radosti i úzkosti vyplývající ze vztahů, kterým se nikdo nevyhne, tedy vztahů mezi rodiči a dětmi. Věříme, že si v této nové inscenaci najde své téma každý divák bez ohledu na věk a životní zkušenost.

Na jevištích Národního divadla můžete samozřejmě očekávat také stálice činoherního repertoáru: PROSLOV K NÁRODU (naposledy v této sezoně), MARYŠU a PÝCHU A PŘEDSUDEK.

OTEC HLÍDÁ DCERU premiéra 17. února 2022 na Nové scéně

 

VYZKOUŠEJTE MOZARTOVSKÝ HATTRICK

Mozarta není nikdy dost, jeho hudba podle vědců dokonce zvyšuje imunitu! Proto je pravý čas vyrazit do Stavovského divadla. Škádlivá a nedávno premiérovaná opera COSÌ FAN TUTTE se hraje 6.,10. a 18. února. Rozverná FIGAROVA SVATBA 3. a 9.února, přičemž obě provedení diriguje pohostinsky hvězdný Petr Popelka. A mystická KOUZELNÁ FLÉTNA s nejznámější operní árií Královny noci, kterou každý zná z filmu Amadeus, se rozezní 12. a 22. února 2022.

Vychutnejte si únor s Mozartem ve Stavovském divadle!

 

ROBOT VERSUS ČLOVĚK

Zvítězí v boji o přežití lidstva člověk nebo roboti? Před touto otázkou stojí hlavní hrdina inscenace ROBOT RADIUS, který se během jedné hodiny transformuje z posledního člověka v digitálního avatara. Dron, laserové paprsky a augmentovaná realita – to vše je součástí inscenace, která reprezentovala českou kulturu na světové výstavě EXPO v Dubaji. Buďte svědky mimořádných uměleckých výkonů mima Radima Vizváryho a hudebníka Michala Pavlíčka.

ROBOT RADIUS  9. a 20. února 2022 na Nové scéně

 

Více informací naleznete ZDE

Romeo a Julie v podání Baletu Národního divadla