Za panem Werichem do vily

V neděli 6. února 2022 si budeme ve Werichově vile  připomínat 117. výročí narození Jana Wericha. Filmem, komentovanou prohlídkou, setkáním s Werichovci a interaktivní procházkou po Kampě. Přijďte si připomenout oblíbeného herce, moudrého klauna a milovníka lidí.

Werichovské potkávání

Od 15:30 se můžete potkat na půdě s Werichovci, kteří se ohlédnou za V+W a jejich americkou minulostí během 2. světové války. Pozvali dva zajímavé hosty, Filipa Šíra a Martina Mejzra, kteří objevili v Národním muzeu unikátní a neznámé záznamy vysílání V+W z Ameriky. Některé z nahrávek budou k poslechu. Písničky autorské trojice z Osvobozeného divadla si budete moci zazpívat s kytarou Pavla Štědrého.

Komentovaná prohlídka Werichovy vily

V 17:00 startuje komentovaná prohlídka Werichovy vily s lektorem. Z kterého okénka házel pan Werich návštěvám klíče, od jakého autora viselo na stěnách nejvíce obrazů a jak vypadala místnost, kde docházelo k legendárním setkáním a besedám, kterou vidíte na většině snímků od Václava Chocholy?

Film Kočár nejsvětější svátosti

Po komentované prohlídce můžete zajít pro něco dobrého do kavárny a hurá do podkroví, kde od 18:30 promítáme film Kočár nejsvětější svátosti. Werich v něm ztvárnil peruánského místokrále dona Andrése de Ribera, který na sklonku osmnáctého století je nejen stižen dnou, ale i pochybami o věrnosti své milenky, herečky místního divadla. Tato skvěle obsazená milostná komedie právem patří do zlatého fondu československé televizní tvorby. Že ji neznáte? Je čas to napravit, vstupenky zakoupíte na GOOUT  a na pokladně vily.

Vycházka po stopách pana Wericha

Zábava je připravena i pro ty nejmenší. Po celý den se můžete vydat na procházku po stopách pana Wericha. Ten si ke kávě nakrojil narozeninový dort a vydal se na zasněženou Kampu. Prošel všechna svá oblíbená místa, tu a tam mu upadl kousek dortu. Vydejte se po sladkých drobečcích a užijte si narozeninovou procházku společně s ním! Instrukce i odměnu najdete na pokladně Werichovy vily od  10 do 18 hodin.

Více informací naleznete ZDE