Výstava Současné britské umění v Galerii Černá labuť



Současné britské umění bude představeno do prvního dubna  v Galerii Černá labuť

Velká Británie hraje stěžejní úlohu ve vývoji výtvarného umění po druhé světové válce. Dosud těží z postavení bývalého světového impéria. Toto světové nasměrování určilo i poválečnou dominanci na poli výtvarného umění, kterou započal i jeden z nejvíce ceněných autorů 20. století Francis Bacon. V sedmdesátých a osmdesátých letech začal v Londýně nárůst různých konceptuálních proudů. Na tyto proudy navazuje i současná obnovená vlna zájmu o malbu.

Art Lines ve spolupráci s předním britským uměleckým kritikem a též aktivním umělcem Edwardem Lucie-Smithem připravila zajímavý vhled do současné britské výtvarné scény. Výstava představuje tvorbu jedenácti pozoruhodných a ceněných umělců, kteří povětšinou nestojí v hlavních moderních proudech.

Jádro souboru tvoří známá jména zakladatelů stuckismu, Charlese Thomsona či Paula Harveyho. Vedle nich expozice prezentuje i nové umělce. Vidět zde můžete například kontemplativní krajiny francouzsko-britské malířky Anny Keen, díla Jonathona X. Coudrilla, či  portrétní tvorbu Raoofa Haghighiho. Na tradiční proud britské figurální malby navazuje William Balthazar Rose i Joe Machine či Ella Guru. Zcela odlišná, a technicky nejpozoruhodnější, jsou díla Chrise Parkse. Jeho abstraktní kompozice zachycují mikroskopické momenty dění v kapalinách.

 

Otevírací doba

Sobota – neděle 14–18 hod

 

Adresa:

Art & Event Gallery Černá labuť

ČERNÁ LABUŤ – 8. patro

Na Poříčí 25

Praha 1

Více informací naleznete  ZDE

 



Booking.com