Výstava k pohádce Čertoviny

Do 30. března  2018 můžete v expozici Filmpoint navštívit výstavu k nové pohádce režiséra Zdeňka Trošky Čertoviny.

Výstava

Na výstavě jsou vystaveny kostýmy hlavních postav a mnoho fotografií z natáčení a ze zákulisí vzniku pohádkového filmu.

Více informací naleznete  ZDE

Film

Čertoviny je česká filmová pohádka režírovaná Zdeňkem Troškou. Snímek, byl inspirovaný pohádkovou tvorbou Jana Drdy, Josefa Lady. Hlavními hrdiny jsou dva nešikovní čerti Popelák a Uhelák, kteří se snaží dostat hříšné duše do pekla.

Námět pohádky

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč.  Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno.

zdroj: Čertoviny oficiální web

Film byl natáčen v Pekle Čertovina u Hlinska.

Výstavní prostor Filmpoint se nachází přímo v hlavní budově Barrandov Studia na Kříženeckého nám. 322/5, 152 00 Praha 5. 
Vstup do Filmpointu je přímo pod neonem BARRANDOV STUDIO, ve středu budovy. Nejbližší zastávka MHD je "Filmové ateliéry", kde staví autobusy č. 105 a 230. 
Plakát k filmu Čertoviny



 

Troškova nová pohádka – Čertoviny