Výstava fotografií První republika


V malé síni Czech Photo Centre probíhá  výstava fotografií Angela Purgerta První republika.

Autorské fotografie Angela Purgerta vás přenesou do neopakovatelného období první republiky, kde uhlazené časy plné dobrých mravů vyvolávají pocit nostalgie. První republika. Fotografie zachycují atmosféru první republiky. Autor vytvořil originální fotografie. Interiéry, kde byly fotografie pořizovány, jim dodávají autenticitu. Pražské prvorepublikové kavárny Louvre, Imperial a Slavia, ale také Národní technické muzeum nebo tančírna Republika jsou místy, kde své snímky  autor pořizoval.Fotografování probíhalo rovněž v Obecním domě a  Paláci Lucerna.

 

Výstava První republika

Výstava fotografa, jenž už mimo jiné získal 19 mezinárodních ocenění, se příznačně jmenuje První republika. Odkazuje na výročí 100 let od založení Československa.

Výtěžek z prodeje fotografií i dalších materiálů s výstavou spojených , bude věnován na podporu dětské hematologie a onkologie FN Motol v Praze.

Místo konání výstavy:

Malá výstavní síň Czech Photo Centre

Adresa:

Seydlerova 2835/4

Praha 5 (Nové Butovice)

Datum trvání výstavy:

28. února 2018 - 1. dubna 2018

Otevírací doba:

(denně kromě pondělí)

út – pá: 11 – 18 / so – ne: 10 – 18

Vstupné: 80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné), v této ceně je zahrnuto také vstupné na hlavní výstavu APF – Tělo jako znak.

O autorovi

Je členem České federace fotografického umění a lektorem na Pražské fotografické škole. Člen Mezinárodní federace novinářů. Autor fotografických projektů První republika a Portréty osobností. Člen poroty mezinárodních fotografických soutěží v rámci Fédération Internationale de l’Art Photographique.   Přednášel o fotografii v praxi na Nové Univerzitě v Sofii (Bulharsko) .Vydal dvě autorské knihy, získal 17 mezinárodních ocenění. Uspořádal 29 samostatných výstav v České republice i v zahraničí.

 

Více informací  naleznete ZDE



Booking.com

Výstava „Tělo jako znak“ ve výstavní síni Czech Photo Centre