Volby 2021: ČT uvede 14 debat a závěrečnou Superdebatu kandidátů na premiéra

Česká televize se již nyní připravuje na předvolební vysílání před říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Hlavním bodem jejího předvolebního vysílání se stane série čtrnácti tematických debat s lídry krajských kandidátek všech relevantních politických sil. Jednotlivé debaty budou hostit studia České televize v Praze, Brně i v Ostravě. Seriál volebního vysílání završí těsně před volbami, ve středu 6. října, Superdebata hlavních představitelů kandidujících politických stran, hnutí a koalic.

Předvolební vysílání České televize

„Uvědomujeme si, že se jedná o velmi významné volby a připravujeme se na ně s předstihem. Naši diváci se s názory představitelů parlamentních stran mohou seznamovat průběžně, například minulý týden jsme odvysílali poslední ze série speciálů Událostí, komentářů, v nichž právě tito představitelé diskutovali o důležitých tématech, jakými jsou právní prostředí, zemědělství, životní prostředí nebo třeba zahraniční politika,“ vysvětluje generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Předvolební vysílání České televize nebude postavené jen na speciálních debatách, již tradičně se do něj zapojí i další pořady České televize jako Události, komentáře nebo Politické spektrum.

Vysílání se v období předcházejícím volbám bude opět řídit předvolebními pravidly. Klíčem k účasti hostů v předvolebních debatách bude, tak jako v předchozích letech, výzkum celostátního volebního potenciálu.

Volební studio

Česká televize rovněž s dostatečným předstihem a v souladu s právními předpisy vydá Volební pravidla obsahující procedurální a technické podmínky pro využití zákonem vyhrazeného bezplatně poskytnutého vysílacího času pro kandidující politické strany, politická hnutí a koalice do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2021 ve vysílání České televize. Pravidla budou k dispozici na webových stránkách České televize.

S výsledky voleb seznámí Česká televize své diváky v obsáhlém Volebním studiu.

Více informací naleznete ZDE