Vojtěch Dyk ve filmu Na střeše

Již  7. února 2019 vstoupí do kin nový film scenáristy a režiséra Jiřího Mádla Na střeše.  V roli stárnoucího, osamělého muže, kterého náhodné události spojí s mladým Vietnamcem na útěku, se představí Alois Švehlík.

Na střeše – A. Švehlík Duy Anh Tran

Přesto rolí, o níž měl režisér od počátku nejvíce jasno byla postava Ryparova souseda Marka, kterou ve filmu vytvořil Vojtěch Dyk. „Vojtu jsem na tu roli chtěl, protože on je takovej fešák, ale zároveň si dokáže sám ze sebe udělat srandu a vypadat hloupě. Což přesně tenhle Marek je. Kluk, co nic moc neumí, ale chce mít hodně peněz,“ říká Jiří Mádl.

A jaké bylo jejich setkání?

„Především jsem byl rád, že jsem se mohl potkat s Jirkou Mádlem jako režisérem, protože jsem s ním chtěl pracovat a doufám, že to nebude naposledy, kdy spolu točíme…páč Jirka je vždycky připravenej, energií překypující režisér, se sklony ke genialitě…“ říká herec Vojtěch Dyk.

Na střeše A. Švehlík, V. Dyk

Vzájemně však na sebe prozrazují ještě více. Podívejte se na video:

 

Na střeše je druhým celovečerním filmem v režii Jiřího Mádla.  Producentkou filmu je Monika Kristlová ze společnosti Dawson Films, koproducenty jsou Česká televize,  Barrandov Studio, innogy, Barbara Janišová Feglová  ze slovenské společnosti Hitchhiker Cinema, dále společnosti InVestito a RTVS. Film vzniká s podporou Státního fondu kinematografie, Audiovizuálneho fondu SR a Nadačního fondu Praha ve filmu Prague Film Fund. Film vznikl pod záštitou starostky Prahy 2 Mgr. Jany Černochové. Film vznikl za podpory programu Kreativní Evropa – MEDIA. Do film uvede distribuční společnost Falcon.