Věž na Novoměstské radnici bude opět otevřena od 21. března 2018



Z bezpečnostních důvodů je od 23. 12. 2017 na zimu věž uzavřena.  Vyhlídku z ochozu věže Novoměstské radnice a prohlídku stálé expozice v bývalém bytě Věžníka si budete moci v letošním roce užít opět od 21. března 2018.

V prvním patře věže Novoměstské radnice se nachází původně gotická kaple, později zasvěcená Nanebevzetí Panny Marie a patronu české země sv. Václavovi. V roce 1722 byla přestavěna v barokním stylu, ze kterého se zachovala např. klenba uprostřed zdobená freskou alegorie Práva a Spravedlnosti, či vstupní profilovaný portál.
Do kaple je možno nahlédnout též při některých akcích z Velkého sálu Novoměstské radnice.

Součástí prohlídky je návštěva výstav Galerie ve věži, kde jsou instalovány krátkodobé výstavy.
Na východní straně věže je umístěn fragment řetězu, který kdysi sloužil k uzavření ulice: toto opatření mělo zajistit obyvatelům noční klid – zejména dřevěná kola povozů na vozovce byla značně hlučná.

VSTUPNÉ DO VĚŽE:

plné 60 Kč, zlevněné /snížené a skupinové/ 40 Kč, rodinné 130 Kč

Telefonní spojení do věže: pevná linka 224 948 225

Standardní výhody ze vstupného od zřízení p. o.:

Snížené vstupné je poskytnuto (po předložení platného průkazu) seniorům starším 65 let, studentům SŠ a VŠ, mládeži od 6 do 16 let, držitelům průkazů ICOM.

Volný vstup se poskytuje dětem do 6 let, pracovníkům památkové péče (po předložení platného průkazu), novinářům (po předložení platného průkazu), držitelům průkazů ZTP a ZTP/P (po předložení platného průkazu) a jejich doprovodu, pedagogickému doprovodu (při skupinových školních návštěvách), akreditovaným průvodcům (při skupinových návštěvách), držitelům průkazu AMG.

Pro uplatnění sníženého a volného vstupu je nutno prokázat se platným dokladem s fotografií a datem narození.

 

Zvláštní vstupné do věže:

  • Vstupné pro klub Dvojka pro přátele kultury a Dvojka pro děti a rodiče: jednotlivci 30 Kč, rodina 120 Kč
  • Během EHD 8-16/9 2018: zvláštní vstupné: plné 40 Kč, snížené 25 Kč, rodinné 100 Kč.

Vstupné se platí předem. Vstupenka platí pouze pro jednu návštěvu objektu, návštěvník je povinen vstupenku uschovat po celou dobu prohlídky a na požádání ji předložit. Zakoupené vstupenky pokladna nepřijímá zpět. Prodej vstupenek se uzavírá 30 min. před ukončením otevírací doby. NR si vyhrazuje právo dřívějšího ukončení prodeje vstupenek v případě přeplněnosti objektu či z jiného závažného důvodu.

Otevírací doba věže, vstupné

otevřeno: úterý – neděle: od 10 do 18 hodin

polední pauza: 30 minut mezi 12. – 13. hodinou

 



Booking.com