Unikátní film o malíři Vincentovi van Goghovi přináší spojení hereckých výkonů a animací olejomaleb

Nový film o malíři Vincentovi van Goghovi

Do kin přichází celovečerní snímek o malíři Vincentovi van Goghovi „S láskou Vincent“ (Loving Vincent) navazuje na slova samotného génia, který napsal v jednom ze svých dopisů, že „je schopen komunikovat pouze skrze své malby“. Vznikl v polsko-britské koprodukci a byl natočen jako kombinace hraného filmu a animace originálních olejomaleb, jejichž prostřednictvím vypráví životní příběh. Jedná se o první film svého druhu na světě.

Dr. Gachet- zdroj http://lovingvincent.com/

Nové zpracování filmu

Přes šedesát pět tisíc obrazů bylo zpracováno 125 profesionálními malíři z celého světa. Výsledkem bylo spojení výkonů herců ztvárňujících van Goghovy obrazy s prací malířů a animátorů, kteří přinesly tyto postavy prostřednictvím malby. Natáčení probíhalo v Three Mill Studios v Londýně a ve studiích CETA ve Wroclavi. Ke zkušenému týmu filmařů patřili  Lukasz Zal (nominován na Oscara za film Ida) a Tristan Oliver. Scénář a režie Dorota Kobiela a Hugh Welchman.

Scénář vznikl na základě  van Goghových dopisů adresovaných především jeho bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdy se van Gogh léčící se z deprese postřelí do hrudníku a o dva dny později, ve svých 37 letech, na následky tohoto zranění umírá. Mladý muž Armand Roulin dostal od svého svého otce pošťáka Josepha Roulina za úkol doručit dopis, který adresoval Vincent van Gogh svému bratrovi Theovi. Při této cestě zjistí, že jeho  Theo van Gogh zemřel, evidentně zasažen bratrovou smrtí. Armand Roulin hovoří s lidmi, kteří se s malířem stýkali a snaží se dopátrat pravdy o jeho smrti.



Adelaine Ravoux- zdroj http://lovingvincent.com/

Uvidíte v kině Premierecinemas.cz

Kino Lucerna – Loving Vincent

http://lovingvincent.com/