Strom pro Olgu Havlovou bude také v Praze 8


MČ Praha 8 považuje za čest, že 9. dubna 2018 bude v 16.00 hodin v parku Dlážděnka vysazen strom na připomínku nedožitých 85 let Olgy Havlové, zakladatelky nadace Výboru dobré vůle a první manželky Václava Havla. Strom bude připomínat ženu, která se vždy zastávala práv ohrožených občanů.

„V roce 2018 by se Olga Havlová dožila 85 let. K tomuto výročí a připomínce obdivuhodné ženy a jejího úsilí v oblasti lidských práv připravila její nadace krásnou vzpomínkovou akci, ke které se naše městská část nesmírně ráda připojuje,“ uvádí Vít Céza, zastupitel MČ Praha 8 a předseda komise pro životní prostředí. „Považujeme za čest, že jeden z pouhých 85 stromů bude vysazen také v parku Dlážděnka,“ dodává V. Céza. Akce Strom pro Olgu Havlovou navazuje na první vysazený strom dobré vůle. Lípu zasadila Olga Havlová osobně v Olomouci v roce 1993.

 

Strom bude slavnostně vysazen 9. dubna 2018 v 16.00 hodin v parku Dlážděnka (park z jihozápadu obepíná Finanční úřad Prahy 8, ul. Trojská 13a). Akce se zúčastní zástupci městské části, řada místních občanů a zástupci spolku Park Dlážděnka, z. s., kteří spolupracují na přípravě velké revitalizace parku Dlážděnka.

 

„Vysazení stromu, který bude připomínat paní Olgu Havlovou, je zároveň jakýmsi zahájením letošních úprav parku. Bude zvětšen o stávající zanedbaný svah a doplněn řadou zajímavých prvků. Chceme zde vybudovat krásné místo, které bude přispívat k příjemnému trávení volného času obyvatel. Přispěje ke zlepšení stavu této části pražské krajiny,“ vyjmenovává plány Vít Céza. Park se nenachází pouze na pozemku, který je svěřen do správy městské části Praha 8 hlavním městem Prahou, ale také na pozemku České správy sociálního zabezpečení. Zahájení druhé etapy revitalizace bude záviset na výsledcích jednání se soukromými vlastníky.

„Sousedské odpoledne se slavnostním vysazením dubu v parku Dlážděnka symbolicky začneme novou éru tohoto místa. Těšíme se na příjemné setkání,“ dodává V. Céza.