StarDance X. řada – 8.soutěžní večer

Soutěžní páry poprvé tančili dva tance. Někteří rumbu, jiní valčík a společným tancem druhé části večera byl scénický tanec. V něm tanečníci vyjádřili příběh a emoce. 

StarDance X. řada – 8.soutěžní večer

Pět tanečních párů zatančilo deset tanců.  V první části tančily rumbu nebo valčík a druhá část byla věnována scénickému tanci.

Gabriela Koukalová a Martin Prágr

Předvedli na parketu rumbu. Krásný romantický tanec byl zakončen zvedačkou.

Richard Genzer ocenil dobře provedená zastavení stop time. Má pocit, že Gabrielu s každým večerem tanec více a více baví.

Tatiana Drexler souhlasí s Richardem, že se Gabriela vyvíjí neuvěřitelným tempem. Rumba byla překrásná, taneční výkon hodnotí pozitivně jen by doporučila větší tlak do parketu, sunout špičku po parketu.

Janu Tománkovi se líbí, že se Gabriela dokáže soustředit a poučit z minulých dílů a co porota posledně kritizovala dokáže zlepšit a posunout dále. Zlepšila centrum, zlepšila se koordinace pohybu, ocenil dobře provedené strečové pasáže, celkově to byla velmi pěkná rumba.

Zdeněk Chlopčík shrnul, že se vším, co bylo v hodnocení řečeno souhlasí. Doporučil by více pracovat s celým tělem. Centrum bylo zpevněné, celé tělo bylo zpevněné ale možná až příliš, ale byla to pěkná rumba.

V bodovém hodnocení získal pár od porotců dvě známky devět, Tatiana Drexler udělila známku osm a Zdeněk Chlopčík zvedl sedmičku.

StarDance: Gabriela Koukalová a Martin Prágr – rumba
Foto: M.Křepelka

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová

Jejich tancem 8. soutěžního večera byl valčík. Na začátku vystoupení drží Matouš v ruce hrací strojek s figurkou baletky. Rozhlédne se po parketu a vidí na parketu živou figurku baletky, kterou je Natálie v sladce růžových šatech.  Natálie sestoupí z kulatého podstavce a roztančí se s Matoušem na parketu. Na závěr tanečního vystoupení oba zaujmou na podstavci pózu tančícího páru.

Tatiana Drexler ve svém hodnocení konstatovala, že hudba, kterou zvolili byla určena pro mistry a Matouš ji chvíli doháněl a chvíli předháněl, prostě nebyl to jeho nejlepší kousek.

Jan Tománek se na začátku hodnocení svěřil, že obvykle když od Matouše očekává skvělý výkon, je zklamán a naopak, ale tentokrát byl nadšený. Ocenil dobrý nápad a dobrou stylizaci. Zvolené variace byly pěkné, ale  vytkl Matoušovi držení, které nebylo dobré.

Matouš na hodnocení poroty reagoval citací z filmu Forest Gump „Život je jako bonboniéra. Nikdy nevíš, co ochutnáš.“

V bodovém hodnocení získali nejvyšší známku od Richarda Genzera, který zvedl osmičku. Tatiana Drexler s Janem Tománkem se shodli na známce sedm a Zdeněk Chlopčík hodnotil jejich výkon známkou šest.

StarDance: Matouš Ruml a Natálie Otáhalová – rumba Foto: M.Křepelka

Jakub Vágner a Michaela Nováková

Na začátku vystoupení Jakub sedí u stolu a popíjí ze sklenice. Na jeho pravém rameni se objeví štíhlá ruka s bílou labutěnkou kolem zápěstí a hned se ztratí, aby se za chvilku objevila na rameni levém. Poté se za ním objeví Michaela v krásném bílém kostýmu, jakoby vystoupila z pohádky o sněhové královně a společně začínají tančit nádhernou, romantickou rumbu.

Zdeněk Chlopčík ocenil, že myšlenka byla překrásná a když Jakub seděl a upíjel ze sklenky, bylo to fantastické, viděl na něm, že v tu chvíli ho netrápí rovnováha ani nášlapy. Jakmile vstal, bylo patrné soustředění na výkon a ztratil emoce. I kdyby předvedl tanec s technickými chybami, bylo by dobré, kdyby si ho dokázal víc užít.

Richardovi Genzerovi se také líbil začátek vystoupení, ale tanec byl ztuhlý a upjatý.

Tereza Kostková po hodnocení poroty prozradila, že Jakub tančil s velkou zdravotní indispozicí, a jeho taneční výkon byl obdivuhodný.

V bodovém hodnocení taneční se porotci vzácně shodli a každý z nich udělil známku sedm.

StarDance: Jakub Vágner a Michaela Nováková – rumba
Foto: M.Křepelka

Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička

Zatančili valčík, o kterém Veronika při tréninku prozradila, že má atmosféru vídeňského plesu. Na parketu jsme mohli vidět krásnou choreografii s baletními prvky – valčík z baletu Louskáček. Choreografie byla spojením Dominikovy invence a Veroničina přání tančit jako baletka.

Jan Tománek konstatoval, že Veronice se daří odlišit svět divadla od tance. Stylizace, choreografie a prezentace hodnotí na výbornou, ale nemohl přehlédnout pravé rameno v držení s Dominikem.

Richard Genzer vysvětlil na začátku hodnocení, že na konzervatoři se zabýval baletem hodinu a půl denně. Taneční vystoupení se mu velmi líbilo, děkuje za baletní prvky zakomponované do valčíku, jen vytkl drobnou chybu, kdy při jednom z baletních prvků – poskoku nebyla zpevněna zadní noha.

V bodovém hodnocení se porotci rozdělili do dvojic:  Richard s Tatianou hodnotili známkou nejvyšší a Jan se Zdeňkem zvedli známku devět.

StarDance: Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička

Karel „Kovy“ Kovář a Veronika Lišková

Poslední taneční pár 8. soutěžního večera zatančil rumbu. Před hodnocením poroty „Kovy“ ohodnotil Instagram členů poroty.

Tatiana Drexler při hodnocení konstatovala, že jejich rumba se jí líbila. Nelíbilo se jí, že Karel stál někdy v záklonu a jeho ruce tančily za zády, ale povedlo se mu při tanci vytvořit mladickou iluzi a to ona bude hodnotit.

Zdeňkovi Chlopčíkovi se rumba také líbila, byla procítěná od začátku do konce. Věděli co chtějí tančit, kdy se mají zastavit . Některé zvedačky a další prvky  nebyly dobře zvládnuty ani držení nebylo vždy perfektní.

V bodovém hodnocení udělila Tatiana Drexler známku osm, Jan Tománek známku šest a Richard Genzer a Zdeněk Chlopčík se shodli na známce sedm.

StarDance: Karel „Kovy“ Kovář a Veronika Lišková – rumba Foto: M. Křepelka

Ve druhé části večera předvedly taneční páry scénický tanec.

Gabriela Koukalová a Martin Prágr

Oba tančí v bílém kostýmu, jejich taneční příběh je pohodový tanec v parku, bez jakékoliv hádky. Prostě si přišli zatančit do parku. Do choreografie je zahrnuta i dlouhá nošená figura.

Jan Tománek hodnotí Gabrielinu latinu jako vynikající, standarní tance slušně provedené, ale zde zcela chyběla kontrola pohybu. Ale věří, že se do příštího večera zlepší.

Richard Genzer vysvětlil, že scénický tanec sice vypadá jednoduše, ale není to tak jednoduché, není to volná zábava. Neuniklo mu, že při výskoku nebyly protažené nárty.

V bodovém hodnocení se všichni porotci shodli na známce sedm.

StarDance : Gabriela Koukalová a Martin Prágr – scénický tanec
Foto: M.Křepelka

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová

Předvedli zajímavý tanec, v jehož závěru Matouš uloží Natálii na pohovku a zmizí za oknem.

Richard Genzer hodnotí jejich tanec jako skvělý, byla v něm síla, napětí, propnuté nohy, kontrakce do břicha. Kdyby existovala taneční skupina UNO za Matouše by se přimluvil.

Zdeněk Chlopčík hodnotí jejich vystoupení jako skvělé, ale chybělo mu dotažení paží a v útočných pasážích by doporučil více pohybu po celém parketu. Chtěl by v tanci vidět větší rozdíl mezi mužem a ženou.

V bodovém hodnocení udělili tři porotci známku nejvyšší, Zdeněk Chlopčík udělil známku osm.

StarDance: Matouš Ruml a Natálie Otáhalová – scénický tanec
Foto: M.Křepelka

Jakub Vágner a Michaela Nováková

Předvedli krásný emotivní tanec na skladbu „Jednoho dne se vrátíš“ z filmu Tenkrát na Západě. Celý tanec je velmi emotivní, krásně byla zakomponována zvedačka. V závěru vystoupení Jakub stojí s rozpaženýma rukama a Michaela se mu ovine kolem nohou.

Tatiana Drexler hodnotí jejich vystoupení za velmi pěkné a romantické, v částech, kde jen stáli, bylo dotažené do konce, v mnoha částech ztrácelo emocionální dynamiku, ale byla tam velká energie.

Jana Tománka tanec nadchl. Když se Jakub rozběhl po parketu. Ocenil silná gesta.

V bodovém hodnocení páru Richard Genzer a Jan Tománek udělili známku devět, Tatiana Drexler osmičku a Zdeněk Chlopčík hodnotil známkou sedm.

StarDance: Jakub Vágner a Michaela Nováková – scénický tanec
Foto: M. Křepelka

Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička

Rozehráli na parketu detektivní příběh, v němž Dominik představuje Sherlocka Holmese vyšetřujícího vraždu. V závěru vystoupení Veronika ulehne na podlahu do siluety ležící postavy. Při hodnocení i člen poroty Richard Genzer předvedl, že se dovede při tanci složit do namalovaného obrazce.

Zdeněk Chlopčík vyzdvihl pasáže, kdy šli s přesnými pažemi, pohybem těla, vytkl že nebyly přesné synchronní pasáže, kdy oba tanečníci netančili stejně.

Tatiana Drexler ocenila párové pasáže, rychlost točení i příběh

V bodovém hodnocení tři porotci zvedli známku nejvyšší, Zdeněk Chlopčík zvedl známku devět.

StarDance: Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička – scénický tanec
Foto: M.Křepelka

 

Karel „Kovy“ Kovář a Veronika Lišková

Oba tanečníci se objevili na parketu v černém a předvedli rychlý, dynamický tanec.

Zdeněk Chlopčík hodnotí jejich vystoupení jako rychlé, nabité energií a obrovskými emocemi, ale neuniklo mu mnoho nekoordinovaných a nekontrolovaných pohybů.

Jan Tománek konstatoval, že Karel je standarďák, energie a napětí, které dnes v tomto tanci předvedl mu chybí při latinsko amerických tancích. Tanec měl hodně inspirace, ale bylo zde málo tance na hudbu.

Tatiana Drexler nevěřila, že by byl „Kovy“ schopen takové zuřivosti, bylo to přesvědčivé, rychlý tanec. Jen by doporučila narovnat záda.

Richard Genzer viděl hodně pohybu, vystoupení mělo emoce.

V bodovém hodnocení udělili tři porotci známku sedm, Tatiana Drexler hodnotila známkou osm.

StarDance: Karel „Kovy“ Kovář a Veronika Lišková – scénický tanec
Foto: M. Křepelka

Rozhodnutí

Při dnešním rozhodnutí byl vyřazen taneční pár Gabriela Koukalová a Martin Prágr.

StarDance: Gabriela Koukalová a Martin Prágr Foto: M.Křepelka

 

Příští 9. večer X. řady StarDance se můžeme těšit na Paso doble a slowfox

StarDance X. řada