S dětmi v domácí karanténě? Tvůrci medvěda Wrr poskytli audioknihu gratis

Zůstali jste s dětmi v domácí karanténě? Víme, že není jednoduché skloubit home office, suplovat školu, zvládnout všechny domácí práce a k tomu se ještě naplno věnovat našim nejmenším. Autoři medvěda Wrr proto pro rodiče s dětmi připravili zdarma k poslechu audioknihu Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít!

„Audioknihu jsme pro vás volně zpřístupnili na Youtube. Je to takový dárek rodičům v tomto nelehkém období,“ říká Michal Široký, jeden z autorů. „Věříme, že vtáhne vaše děti do děje a třeba pro jednou zastoupí společné čtení před spaním nebo děti zabaví za sychravého odpoledne, kdy nemůžou jít ven,“ dodává druhý z autorů Jaromír Štejnar.

„Víme, že spousta rodičů musela zůstat s dětmi v domácí karanténě kvůli šíření koronaviru COVID-19, proto jsme se rozhodli poskytnout audioknihu Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít! zcela zdarma. A třeba i díky této pohádce na chvilku zapomenou na denní starosti,“ shodují se autoři.

„Možná, že jsme všichni dostali příležitost trochu zpomalit a začít se víc dívat kolem sebe. Můžeme trávit více času s našimi blízkými. A o to se vlastně celou dobu snažíme – propojit celou rodinu a rozvíjet dětskou fantazii,“ doplňuje Jaromír.

A o čem kniha je?

Znáte ten pocit, kdy se začtete do knihy a její příběh Vás zcela pohltí? Tak přesně tohle se stalo i medvědovi Wrr. A to doslova!

V otlučené krabici od bot se dostane do zdánlivě opuštěné továrny, ve které vznikají knihy. Ano, všechny ty knihy, kterých máte doma plné police nebo knihovny. Když se do jedné z nich začte, je jí doslova vtažen do děje a stává se součástí jejího příběhu. Narazí zde na pirátskou bandu v čele s protřelým kapitánem Crabsonem. Ten se plaví napříč knihami, v jejichž příbězích hledá ukryté součástky z rozbitého stroje na výrobu knih. Jeho cíl je jediný – získat nad vynálezem moc a podmanit si tak celý knižní svět! Podaří se medvědovi Wrr překazit jeho velkolepý plán?

Chystá se i pokračování

První kniha o medvědovi Wrr vyšla v roce 2017 a nyní, po třech letech, chystají autoři její pokračování. To ponese název Medvěd Wrr: Zachraň knižní svět! a hlavní hrdina, medvěd Wrr, se opět dostane na palubu s proradnými piráty, kteří jsou pro knižní svět opravdovou pohromou.

„Kniha vznikala více než rok. Někdy to bylo opravdu náročné, ale nakonec jsme všechny strasti překonali a nová knížka je konečně hotová a připravená do tisku,“ raduje se jeden z autorů. „Poslední krok už ale sami nezvládneme,“ dodává druhý a odkazuje na crowdfundingovou kampaň, kde se snaží získat prostředky na její vydání. Najdete tam také ukázku z chystané knihy a spoustu zajímavých odměn. A třeba i vy pomůžete zachránit knižní svět!