Rodina nejkrásnějšího páru české opery se rozrostla o čtvrtého člena! Kateřině Kněžíkové a Adamovi Plachetkovi se narodila dcera Barborka a na cestě je jejich další dítko!

Vynikající české sopranistce Kateřině Kněžíkové a sólistovi Státní opery ve Vídni a ve světě stále žádanějšímu a úspěšnějšímu basbarytonistovi Adamovi Plachetkovi se 5. června narodila v Ústavu pro péči o matku a dítě v pražském Podolí druhá dcera, které dali jméno Barborka. Šťastní rodiče tímto děkují všem lékařům a zdravotnickému personálu za skvělou péči o rodičku a novorozeně.

Už začátkem července hodlá Kateřina Kněžíková s dcerami, čtyřletou Adélkou a Barborkou, přijet za manželem do Salcburku, který v Mozartově rodném městě takřka po celé prázdniny bude účinkovat na místním prestižním a světově známém hudebním festivalu v roli Papagena v opeře Kouzelná flétna. Na konci srpna přislíbila Kateřina svou účast na pěveckých kurzech v rámci Mezinárodní hudební akademie v Kroměříži a na kurzech projektu MenArt, který je součástí celostátní akce ZUŠOpen. A v září už hodlá Kateřina i koncertovat. Na závěrečném koncertě 13. ročníku letního hudebního festivalu Za poklady Broumovska, na zahajovacím koncertě 15. ročníku Svatováclavského festivalu v Ostravě nebo na zahajovacím koncertě festivalu Dvořákova Praha v Rudolfinu. 19. září pak vystoupí Kateřina jako jeden z hostů Štefana Margity na zahajovacím koncertě Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha na Nové scéně pražského Národního divadla.

A na cestě je už další dítko Kateřiny a Adama! Radioservis ještě v září vydá u příležitosti oslav 100 let české státnosti jejich společné album Každý jen tu svou, na kterém posluchači naleznou v jejich podání slavné árie a duety z českých oper Antonína Dvořáka a Bedřicha Smetany Jakobín, Šelma sedlák, Rusalka, Braniboři v Čechách, Prodaná nevěsta, Libuše,Tajemství a Čertova stěna.