Poslední červencovou sobotu se na Kačině představí zapomenutá řemesla

Národní zemědělské muzeum přiblíží návštěvníkům řemesla, která se z našich pamětí pomalu vytrácejí nebo jsou již zcela zapomenuta. Své profese na Kačině představí kočovný dráteník, brusič nožů, hrnčíř, semínkář, kartářka a mnozí další.

Zapomenutá řemesla na Kačině

Již počtvrté se v areálu zámku Kačina setkají také přadleny z různých koutů naší republiky. Jejich vášní se stalo zpracování ovčí vlny a tímto zajímavým a netradičním způsobem návštěvníkům připomenou, jak úžasný je vlna materiál. Na akci Vám předvedou předení na svém kolovrátku a zodpoví Vám všechny dotazy k předení.

Pod pokličku se také podíváte hrčíři, brusiči, dráteníkovi a mnohým dalším. Atmosféru této letní akce doplní řemeslný trh, kde bude možné zakoupit si kvalitní produkty přímo od výrobců. V nabídce budou originální výrobky z vlny, šperky, kabelky, tkané výrobky, keramika, ručně šité oblečení, výrobky ze dřeva a kůže nebo také kvalitní koření, bylinné sirupy a další zboží od českých výrobců. Pro mlsné jazýčky budou k ochutnání poctivé bramborové placky pečené přímo na peci či staročeský trdelník.

Součástí akce budou také tematické dílničky.

Zájemci si například vyzkouší výrobu tiffany vitráží. Šikovné děti budou moci složit tovaryšskou zkoušku přímo na Kačině.

Nebude chybět povídání se zámeckým zahradníkem o bylinkách a bylinkové zahrádce. V zámeckých prostorách bude možné zhlédnout výstavu Řemesla našich předků, kterou zapůjčilo Muzeum romské kultury, státní příspěvková organizace.

Bramborové placky pečené přímo v peci

Pro mlsné jazýčky budou k ochutnání nejen poctivé bramborové placky pečené přímo na peci.

Vydejte se za poznáním tradičních i méně tradičních řemesel.

 

Více informací naleznete ZDE

Zdroj: Národní zemědělské muzeum