Pestrý program Vás na Kačině čeká i na podzim

Ještě v září můžete zažít originální noční prohlídky Poprask na Kačině. Přenesou Vás do doby, kdy na Kačině žili Chotkové. Hrané obrazy ze života hraběte Jana Rudolfa Chotka Vás nechají nahlédnout do osudů stavitele zámku, který v druhé polovině 18. století nabíral své životní zkušenosti.

Divadlo na Kačině

O den později vás a vaše děti na Kačině provede samotný duch Rudy.  Nebude to ale ledajaká prohlídka. Bude plná humoru a zajímavostí ze života na zámku.

Druhého září se Kačina rozezní líbeznými tóny. O nádherné zahájení podzimní sezóny se postará nadaná Jana Veberová se svým koncertem. Užijete si jedinečné spojení hudby a atmosféry unikátního kačinského divadla.

 

Vinobraní a dožínky na Kačině

O týden později, 9. září proběhne na Kačině tradiční Vinobraní a dožínky na Kačině. Můžete se těšit na prezentaci a prodej vín českých, moravských i zahraničních vinařů, nebude chybět burčák, čerstvě lisovaný vinný mošt a další vinařské doplňky. Každoročně Vás na této akci čeká pestrý program.

Koně na Kačině

Také v říjnu Vás čekají zajímavé akce. V sobotu 7. října se konají na zámku oblíbené slavnosti věnované koním. Na akci Koně na Kačině se během dne  představí různá plemena koní, včetně starokladrubských koní a koní Kinských. K vidění budou ukázky práce v zápřahu a tahu i přehlídky jezdeckého umění. Vyvrcholením bude Huberova jízda zámeckým parkem, která jako připomínka parforsních honů tradičně ukončuje jezdeckou sezónu. Od deseti do sedmnácti hodin na návštěvníky čeká bohatý kulturní a doprovodný program, divadlo, kolotoč a tvořivé dílny pro děti. K tomu samozřejmě možnost projížděk na koních pro děti i dospělé.

 

 

Zámecké čajování slavnostně zakončí podzimní sezónu na zámku. Krásu empírové architektury si vychutnáte s šálkem dobrého čaje z kačinské bylinkové zahrádky. Připraven je i další doprovodný program, dílničky pro děti či dobroty ze zámecké kuchyně.

A pokud nestihnete žádnou z našich podzimních akcí, nezoufejte. Již od 25. 11. pro Vás připravujeme adventní prohlídky i celodenní akci Advent na Kačině.

 

Zdroj a foto: Národní zemědělské muzeum