Noc na Kačině nabídne skvělá divadelní představení, výjimečný koncert i světelnou show

Divadelní představení, koncerty, dobová módní přehlídka, světelná show i netradiční vegetariánský workshop. To vše čeká návštěvníky Národního zemědělského muzea Kačina v sobotu 22. srpna 2020 . Bohatý program letošní Noci na Kačině začíná už v 17 hodin.

Noc na Kačině

Noc na Kačině bude zahájena přehlídkou módy 19. století, okořeněnou o ukázku odívání od spodniček a korzetů až po svrchní společenské či plesové šaty. V atmosféře zámecké chotkovské knihovny se odehraje koncert vážné hudby v podání smyčcového kvartetu Apollon. Kvarteto Apollon patří mezi přední reprezentanty české kvartetní školy a tradice, na kterou kvarteto navazuje, byla utvářena soubory, jakými byla Vlachovo nebo Janáčkovo kvarteto.

Divadelní představení

Nebudou chybět také divadelní představení. Divadelní spolek JIŘÍ uvede poetické drama Radúz a Mahulena Julia Zeyera. V zámeckých zahradách se odehraje příběh velké lásky magurského prince Radúze a tatranské princezny Mahuleny, příslušníků dvou znepřátelených rodů. Jejich vztah musí odolávat odporu rodičů a překonávat kletby a kouzla. Nedílnou součástí inscenace je nádherná hudba Josefa Suka. Jako hostující herečka vystoupí Valérie Zawadská. Divadlo Klauniky Brno pak uvede na zámeckém nádvoří didaktickou klauniádu v režii Bolka Polívky Don Quijote de la mAncha. Svéráznému zpracování osudů Dona Quijota a věrného služebníka Sancho Panzy nechybí humor, nadsázka, fantazie ani mystifikace.

Světelná taneční Lightshow

V nočních hodinách se pak návštěvníci mohou těšit na světelnou taneční Lightshow skupiny Pyroterra. Akční světelná show ohromí vizuálními efekty a světelnými kostýmy.

Oživená zámecká kuchyně

Výjimečnou sobotní atmosféru podtrhne na nádvoří ukázka zámeckého koření a bylin, tradiční stánkové občerstvení i oživená zámecká kuchyně, ale i netradiční kuchařská dílna. Zájemci si mohou za asistence kuchaře zkusit připravit vlastní sushi nebo ochutnat zdravý vegetariánský hamburger. „Noc na Kačině je jedinečná příležitost nasát noční atmosféru zámku a parku. Návštěvníky čeká letos mimořádně bohatý program – divadla i koncerty, noční prohlídky zámku oživené plesem v historických plesových róbách. Třešničkou na dortu jsou hned dvě divadelní vystoupení – brněnské Divadlo Klauniky odehraje na nádvoří zámku populární představení v režii Bolka Polívky Don Quijote de la mAncha. V zahradách zámku pak můžete vidět baladu Radůz a Mahulena s hostující  Valérií Zawadskou,“ říká ředitel pobočky Kačina Národního zemědělského muzea Pavel Douša.

Vstupné do areálu zámku:

  • základní 150 Kč
  • snížené 100 Kč
  • děti do 6 let 50 Kč
  • rodinné 350 Kč
  • Vstupné na komentované prohlídky zámku – příplatek: 50 Kč