Módní přehlídka Ivety Nedomové v rámci Květnohrátek


Přijďte s floristkami vytvořit jarní květináčky a další dekorace, zacvičit s expreskou, pořídit foto do stylového fotorámečku,poradit se v oblasti vyživy.

Místo konání Květnohrátek:

VINIČNÍ DOMEK

CHUCHELSKÁ 6/1,

PRAHA 12 – MODŘANY

Datum konání:

15.května 2018 od 15:30 – 19:00

 

Prohlédnout i zakoupit jarní modely módní návrhářky IVETY NEDOMOVÉ.O hudební doprovod se postarají muzikanti ze ZUŠ Music Art. Výtěžek z módní přehlídky a dobrovolné vstupné poputují na podporu HNUTÍ NA VLASTNÍCH NOHOU – STONOŽKA.

 

Více informací naleznete ZDE

 

Viniční dům

Viniční dům je přízemní stavení, situované v rozsáhlé terasovité zahradě s chráněným dubem. Stavba sama má pětiosé průčelí s mansardovou střechou, na které byly původní šindele nahrazeny vlnovkami. Uvnitř jsou vesměs trámové stropy, kuchyně má valenou klenbu s výsečemi. Na půdě je mohutný komín a původní krov. Sklep je malý, klenutý. Stavba je neobyčejně půvabnou ukázkou předměstské usedlosti…

Po náročné rekonstrukci byla 17. září 2014 tato unikátní zemědělská usedlost – viniční domek v Chuchelské ulici – slavnostně otevřena. Skončily všechny fáze generálních oprav viničního domku a jeho okolí, kterými prošel areál modřanské vinice v posledním desetiletí. V konečné fázi rekonstrukce byla postavena replika někdejší stodoly, která bude – stejně jako kdysi – sloužit jako úplné zázemí pro památkově chráněný viniční dům.