Laterna Magika v sezóně 2024/2025

Pro 142. sezonu Národního divadla připravuje Laterna magika dvě premiéry.

„Obě premiéry po více než 20 letech navážou na zahraniční spolupráci s renomovanými režiséry, kteří mají ve svém oboru zcela jedinečné přístupy a vize, jež souzní a reflektují principy Laterny magiky,“ uvádí umělecký šéf Laterny magiky Radim Vizváry.

In Our Hands

Režisérem první inscenace In Our Hands je Darcy Grant, umělec ceněný v oblasti fyzického a akrobatického divadla. Patří k předním světovým tvůrcům a jeho tvorba definuje současné cirkusové umění. Je zakládající člen jednoho z nejlepších australských souborů Circa a momentálně působí jako umělecký ředitel v Gravity & Other Myths. In Our Hands je multižánrový projekt, který navazuje na repertoár Laterny magiky a zároveň je příslibem progresivního a inovativního přínosu.

Pluto

Thomas „Thom“ Monckton je mezinárodně uznávaný a cenami ověnčený performer a režisér z Nového Zélandu, který vyniká v žánru nonverbálního a komediálního divadla. Pro Laternu magiku vytvoří inscenaci Pluto, která přinese odlehčenější a humornější pohled do filmového studia, založeného skupinou podivínů. Ti odvážně a s nadšením vstupují do konkurenčního světa filmového průmyslu, jemuž vůbec nerozumí. Ztvárněním komediálního příběhu nabídne Laterna magika žánr, se kterým doposud nepracovala.

Do sezony 2024/2025 přejdou ze současného repertoáru tyto inscenace: Valérie a týden divů, Krajina těla, Poe, BatoLaterna, Robot Radius a Zázrak (s)tvoření. Nadále budeme pokračovat v úspěšné spolupráci se Signal Festivalem.

Více informací naleznete ZDE

Foto: Vojtěch Brtnický