Komedie Můžem i s mužem v divadle Semafor

Divák vstoupí do hlediště a hned se stane hostem úžasné narozeninové party, protože Marta má přece narozeniny. A tak než oslavenkyně přijde, musíme si nacvičit narozeninový popěvek „Marta má narozeniny, my máme přání jediný, hodně štěstí, zdraví……..“

Můžem i s mužem

Potom už na jeviště postupně přicházejí čtyři kamarádky. Do těchto čtyř postav autor promítl čtyři základní ženské archetypy – Matka, Hetéra, Amazonka a Médium. Brzy zjišťujeme, že každá z těchto čtyř žen touží po tom milovat a být milována. Oslavenkyně se kamarádkám svěří, že odpověděla na inzerát a vylíčila jim i jak důkladně se připravovala na schůzku. Kamarádky se zaujetím poslouchají a drží Martě palce. Bohužel v závěru svého vyprávění odhalí, že vše nevyšlo tak jak mělo……….

Kamarádky si přece mají pomáhat a proto se její tři přítelkyně, každá po svém, snaží Martě pomoci. Rozjíždí se série vtipných scének , kdy se dobře bavíme ale zároveň vnímáme, jakým způsobem si každá z žen vynahrazuje chybějící společnost mužského partnera.

V průběhu rituálu, kterým éterická Dita pomáhá, se Martě udělá nevolno a odejde z jeviště a dvě starostlivé kamarádky ji následují. Na jevišti zůstává jen jediná a její skvělý monolog divákům odhalí, jak mistrně dokáže žena překonat životní zklamání a hledat kladné stránky v jinak ne právě příjemných mužských zlozvycích.

Chvíli s napětím čekáme, jestli se Marta s kamarádkami na jeviště vrátí a co se bude dít dál. Na jevišti se skutečně všechny čtyři kamarádky objeví a závěr nás překvapí.

 

 

Čtveřici kamarádek skvěle ztvárnily Vanda Hybnerová, Kateřina Kaira Hrachovcová, Jitka Sedláčková a Dáša Zázvůrková.

 

Foto: JC Cysnews

Více informací naleznete ZDE