Kdo zatančí v jedenácté StarDance? ČT odhaluje kompletní sestavu. Oblíbená soutěž odstartuje na podzim

Jeden z nejslavnějších pohádkových princů, farářka, tenistka, krasobruslař, známí herci i hvězdy populární hudby. To je desítka osobností, která zasvětí půl roku života nejsledovanější taneční soutěži v Česku. Po tanečním parketu je, pod vedením choreografa Marka Zelinky, provedou profesionálové známí z předchozích desíti řad. A to včetně vítězů prvního i zatím posledního ročníku. Moderátorského mikrofonu se opět ujme dvojice Tereza Kostková a Marek Eben.

StarDance – jedenáctá řada

Po obvyklé roční pauze se StarDance vydává do své druhé dekády. Kromě soutěžních párů a tematických novinek ji čekají i další velké výzvy – koronavirová opatření. „Když jsme se při posledním finále loučili s diváky a vyhlásili roční pauzu, nečekali jsme, v jak složité době budeme vstupovat do jedenácté řady. Nyní existuje hned několik scénářů, jak bude nový ročník probíhat. Sledujeme i situaci v zahraničí, například v BBC se soutěž loni konala bez diváků, změny se týkaly moderace i poroty. My ale stále doufáme v živé publikum, byť samozřejmě budeme postupovat dle platných bezpečnostních opatření. Co mohu slíbit je, že opět vytvoříme neopakovatelnou atmosféru, jakou oplývá každý ročník,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

StarDance XI.

Desítka osobností

V desítce osobností budou mít převahu známí herci, jako Simona Babčáková, Pavel Trávníček, Zdeněk Godla, Jan Cina nebo Marika Šoposká, hudební scénu budou reprezentovat Tereza Černochová a Mirai Navrátil. Nové profese, které mezi ně zavítají, jsou farářka Církve československé husitské Martina Viktorie Kopecká, tenistka Andrea Sestini Hlaváčková a krasobruslař Tomáš Verner.

Tanečním parketem je provedou vítězové předchozích řad Kristýna Coufalová, Veronika Lálová, Lenka Nora Návorková, Dominik Vodička, finalisté Marek Dědík, Michal Necpál a Tereza Prucková Bufková i nováčci posledních řad Adriana Mašková, Robin Ondráček a Martin Prágr. Jako odborný poradce a hlavní choreograf je podpoří Marek Zelinka, který vyhrál s Marií Doležalovou v roce 2015.

 

Prvním párem StarDance je Simona Babčáková a Martin Prágr

V jedenácté řadě StarDance bude tančit herečka a komička Simona Babčáková, kterou na tanečním parketu doprovodí tanečník Martin Prágr.

Rozhovor se Simonou Babčákovou

Uvažovala jste, koho z možných tanečních partnerů Vám vyberou? Měla jste nějaké preference?

Chtěla jsem, aby byl vyšší než já, což je splněno. A chtěla jsem, aby měl smysl pro humor. Což je dané tím, že je Ostravák, takže ten vydrží veškerý můj humor, i ten nejčernější.

Jste tedy spokojená s výběrem?

To se teprve ukáže až začneme tančit, ale zatím ano, protože má dlouhé řasy.

Jak se těšíte na tréninky a na říjen, kdy StarDance začne?

Mám ambivalentní pocity. Na jednu stranu mám respekt z toho, jak to bude fyzicky náročné, protože každý, s kým se potkám, tak jako první řekne: „Ty vogo, to bude fyzicky hustý.“ Na druhou stranu, já se prostě fakt těším, že si zatančím.

Bavila jste se s Veronikou Khek Kubařovou o StarDance?

Ano, Verunka mi nabídla podporu a domluvili jsme se, že ji můžu kdykoli s čímkoli zavolat. Takové to naše holčičí sdíleníčko.

Pro Martina Prágra byla Simona Babčáková favoritkou. „Uchvátila mě svou pozitivní energií a smyslem pro humor. Byla první, které jsem si všiml. Měla jinou barvu vlasů než ostatní a tím mi připomněla mou taneční partnerku z předcházející řady StarDance. Taky jsem si říkal, že kdyby se nám na tréninku nedařilo, tak by alespoň byla zábava a sranda.“

Zdroj: ČT

Druhým párem StarDance je Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík

V jedenácté řadě StarDance bude tančit farářka Martina Viktorie Kopecká, kterou na tanečním parketu doprovodí tanečník Marek Dědík. K jejich setkání a seznámení došlo na Staroměstském náměstí a v kostele sv. Mikuláše při natáčení medailonku. Proč je Marek v kostýmu živé sochy se diváci StarDance dozvědí hned v prvním díle oblíbené soutěže.

Rozhovor s Martinou Viktorií Kopeckou:

Uvažovala jste nad tím, kdo by potenciálně mohl být vaším tanečním partnerem? Měla jste nějakou preferenci, co se jeho vlastností týče?

Toužila jsem po tanečníkovi, který nebude mít dva metry do výšky, protože moje tělesná konstituce by mi neumožnila vidět mu do očí. Chtěla jsem tedy někoho, kdo ke mně bude pasovat rozměrově. A jinak… to víte, že jsem se dívala, ale já tomu houbelec rozumím, takže jsem si nedokázala přát nikoho konkrétního.

Jste spokojená? Jaké jsou první dojmy?

No skvělé! Jsem nadšená, Marek Dědík nosí biblické jméno, tak mi to přišlo docela stylové a z těch prvních několika minut můžu říct, že je to sympaťák. Zároveň jsem vnímala jeho ohleduplnost, to mi bylo sympatické.

Je to měsíc a půl od doby, co se oznámilo, že jdete do StarDance. Jak se za tu doby proměnily vaše pocity z účasti?

V době první tiskovky byla zima, přišlo mi, že je to strašně daleko… a dneska, když jsme začali natáčet ten medailonek o seznámení, tak jsem si uvědomila, že už je to tady, za chvilku začneme trénovat a už se ani nestihnu pořádně rozcvičit, takže to spíš beru jako dobrodružství, které přijde brzo a já jsem na něj nachystaná spíš mentálně než fyzicky.

Jste první farářka, která je v české StarDance. Bavila jste se s někým, kdo soutěž již absolvoval?

Bojím se ptát, protože si spíš říkám, že by mě to vyděsilo. Nepochybuju o tom, že to bude dřina a že to bude těžké. Budu kňučet a neděle v kostele budou s noční premiérou tanců. Ale já jsem člověk, který když se pro něco rozhodne, tak tomu pak dá všechno, takže nečekám, že bych příliš naříkala, spíš se tomu budu snažit dát, co budu moct.

Marek Dědík

Marek Dědík je velmi mile překvapen z paní farářky. „To jsem zkrátka nečekal a jsem mile překvapen, ona má takové svoje osobní kouzlo a když se s ní člověk pozná, tak to teprve ucítí. Myslím, že se s ní bude opravdu dobře tancovat. Je lehká jako pírko, úplně lehoučká…“

Zdroj: ČT

Třetím párem StarDance je herec Jan Cina a tanečnice Adriana Mašková.

V jedenácté řadě StarDance bude tančit herec Jan Cina, kterého na tanečním parketu doprovodí tanečnice Adriana Mašková.

Rozhovor s Janem Cinou

Přemýšlel jste, kdo by mohla být vaše partnerka? Jaká by podle vás měla být?

Zvažoval jsem vlastně všech pět možností. Charakterové rysy se podle mě ukáží až na parketu. Hlavně jsem myslel na to, aby partnerka byla chápavá, a ne příliš přísná a pak aby měla smysl pro humor. Ten je podle mě opravdu důležitý. Aby měla lehkost a schopnost si z toho dělat legraci. Zajímavé je, že hned po tiskové konferenci přišlo mnoho dotazů z okolí, jestli nebudu mít tanečního partnera, což mě nenapadlo, ale přijde mi to jako zajímavé téma. Třeba ještě něco vymyslíme.

Jaké jsou vaše první dojmy po seznámení s Adrianou?

Je to jako první rande – roztomile nervózní, ale zároveň hrozně hezké. Jsme jako takoví dva mladí svatebčané, kteří se teď vydávají na minimálně tříměsíční cestu životem.

Před měsícem bylo vaše jméno poprvé spojené se StarDance. Změnil se za tu dobu váš pohled na tuto soutěž?

Po prvním setkání s taneční partnerkou je to celé daleko konkrétnější. Před tím pro mě StarDance neustále představovala vzdálenou budoucnost. Teď se naopak velmi zhmotnila. A pocity? Zatím se stále těším, ale zároveň se trochu bojím – toho, jak to člověk zvládne. Jsou to vlastně hodně smíšené pocity. Uvidíme, ale teď s tréninky začne asi převládat strach.

Adriana Mašková

Adriana Mašková si nechtěla vybírat, s kým by chtěla, nebo nechtěla být. „Chtěla jsem toho člověka brát, ať už to bude kdokoliv. Jsem ale příjemně překvapená, že je to právě Honza, to jsem nečekala. Můj tatínek říkal, že by mi ho moc přál, takže ten bude určitě moc rád. Moc se těším, myslím, že to bude super.“

Zdroj: ČT

Čtvrtým párem StarDance je Zdeněk Godla a Tereza Prucková

V jedenácté řadě StarDance bude tančit herec Zdeněk Godla, kterého na tanečním parketu doprovodí tanečnice Tereza Prucková.

Rozhovor se Zdeňkem Godlou

Představoval jste si, kdo by mohla být vaše partnerka?

Myslím, že mým představám přesně odpovídá charakteristika Terezy.

Jaké jsou první dojmy?

Jsou zatím skvělé, já jsem z toho setkání šťastný.

Už je to dva měsíce, co je vaše jméno spojené se StarDance. Změnily se za tu dobu nějak vaše pocity?

Ze začátku jsem měl velký strach. Chtěl jsem to vzdát. Pak jsme o tom ale hovořili s manželkou a ta mě namotivovala. Řekla mi, že se musím překonat. Případně, i kdyby to nešlo, si alespoň budu moct říct, že jsem se snažil.

Tereza Prucková

Tereza Prucková byla z výběru trochu překvapená. Zprvu netipovala, že bude tancovat se Zdeňkem, potom už to ale nějak vytušila. „Zdeněk je rozhodně kus chlapa a budu ho muset rozhýbat! Asi úplně neví, do čeho jde, protože StarDance neviděl… o to větší je to výzva! Důležité je, že do toho chce jít naplno a že se těší. Myslím si, že to bude fajn, Zdeněk je moc milý.“

Zdroj: ČT

 

Pátým párem StarDance je Andrea Hlaváčková a Michal Necpál

 

Šestým párem StarDance je Tereza Černochová a Dominik Vodička

 

Sedmým párem StarDance je Marika Šoposká a Robin Ondráček

 

Osmým párem StarDance je Tomáš Verner a Kristýna Coufalová

 

Devátým párem StarDance je Pavel Trávníček a  Veronika Lálová

 

Desátým párem StarDance je Mirai Navrátil a  Lenka Nora Návorková

StarDance XI.

 Novinky  diváci mohou sledovat  na sociálních sítích České televize.

Foto: M.Křepelka

Sledujte Facebook StarDance:

Instagram StarDance:

 

 

Tohle jsou VIP osobnosti v nové řadě StarDance XI!