Film MYŠI PATŘÍ DO NEBE byl nominován na francouzského Césara

Francouzská Filmová umělecká akademie (L’Académie des Arts et Techniques du Cinéma) vyhlásila nominace 47. ročníku filmových cen César. V kategorii celovečerních animovaných filmů je jedním ze tří vybraných filmů i česko-francouzsko-polsko-slovenský snímek Myši patří do nebe režisérů Denisy Grimmové a Jana Bubeníčka. Vítězné snímky budou vyhlášeny 25. února 2022. Po nominaci na Evropskou filmovou cenu je to další ocenění pro český film a animaci.

Film Myši patří do nebe

Film Myši patří do nebe měl českou premiéru 7. října 2021 a od té doby se mu podařilo i navzdory různým omezením zaujmout přes 110 000 diváků v kinech, kde se promítá již úctyhodných 16 týdnů od premiéry a diváci ho stále mohou vidět v kinosálech celé ČR. Animované dobrodružství lišáka Bělobřicha a myšky Šupito se s velkým úspěchem představilo i na řadě tuzemských a zahraničních filmových festivalů, kde film a jeho tvůrci posbírali mnoho cen včetně dvou nedávných nominací na Českého lva.

Výstava Myši patří do nebe na Chvalském zámku

V současné době se s hrdiny filmu Myši patří do nebe můžou zájemci setkat nejen v kinech, ale také na výpravné výstavě Myši patří do nebe a také na Chvalský zámek v pražských Horních Počernicích, zde si velcí i malí diváci můžou důkladně a zblízka prohlédnout loutky, scenérie, rekvizity a kulisy z filmu. Výstava probíhá až do 15. května.