Do třetice všeho dobrého, MIG 21 a jejich jarní pokračování Hurá Tour 2019

Ve čtvrtek 25.4. kapela MIG 21 v pražském hudebním klubu Lucerna Music Bar svým již třetím vyprodaným vystoupením ukončila úspěšnou sérii svých jarních koncertů Hurá Tour 2019.  Za názvem tour stojí singl Hurá!, ke kterému kapela zveřejnila videoklip na začátku října roku 2018. Režie klipu se ujal David Ondříček.

 „Hurá je pro nás vyjádřením jakéhosi nečekaného, překvapivého štěstí,“ říkají členové kapely MIG 21 k volbě letošní vlajkové lodi celého turné.

Celé tour odstartovalo již na podzim roku 2018 a nyní pokračovalo svojí druhou jarní částí. První část turné kapela odehrála ve třinácti českých a moravských městech, včetně Prahy, Brna a Ostravy, podzimní šňůru zakončila 1. prosince koncertem v plzeňském klubu DEPO.

Vyprodaný sál Lucerna Music Baru odměňoval každý zahraný song s obrovským aplausem a známé texty všech písní nezněly jenom z pódia, ale mohutně také z druhé stany pod pódiem. Jirka Macháček také nezapomněl na své vtipné oslí můstky mezi písničkami a dav spokojeně spolupracoval. Došlo tak i na oblíbenou akci se zapalovači i mexické vlny. Vtipná a minimalisticky pojatá stage s nafukovacími srdci či prádlem na šňůře pak tradičně doplňovala skvělou náladu výborného koncertu.

MIG 21 a Erika Stárková Foto MP-cysnews

Hostem posledního jarního koncertu byla herečka Erika Stárková, alias ten „Dáša“ z populárního seriálu Most. S kluky z kapely vystřihli brilantně dva songy, které Erika okořenila svým hlasem a půvabem.

Na konci dvouhodinového maratonu starších i nových písní k radosti všech fanoušků Migové opět přidávali několik závěrečných písní na rozloučenou, bez kterých by se neobešel žádný z koncertů.

Mig 21 je česká hudební stálice, těšící posluchače, jak sami s oblibou říkají “vlastní domácí tvorbou“ už od roku 1998. Vyjmenovat všechny známé hity by zabralo mnoho času, ale vzpomeňme alespoň na ty nejznámější jako jsou Malotraktorem, Slepic pírka, Chci ti říct, nebo například Tančím. Frontmanem kapely je Jiří Macháček, herec, známý z úspěšných filmů jako Medvídek, Nestyda, Muži v naději či Toman.

MIG 21 – Foto MP-cysnews