Cyrano – nadčasový příběh o srdceryvném milostném trojúhelníku

Fanoušci dobrých filmů se mají na co těšit! Nové zpracování nesmrtelné love story s názvem Cyrano, ve které exceluje jedinečný Peter Dinklage vstoupí na konci měsíce do kin. Nešťastně zamilovaný hrdina, skvělý šermíř a básník Cyrano z Bergeracu v jeho podání nemá konkurenci. Příběh o lásce, hrdinství a cti bude mít v českých kinech premiéru 31. března 2022.

Cyrano – nadčasový příběh

Hlavní hrdina se bude snažit dobýt srdce půvabné Roxanne, kterou ztvární Halley Benet.  Režie se ujal všem dobře známý Joe Wright, jehož předchozí filmy jako Pýcha a předsudek, Pokání, Anna Karenina či Nejtemnějšího hodina patří k nejlépe hodnoceným romancím. Hudba v jeho dílech hraje neodmyslitelnou roli. A jinak tomu nebude ani u Cyrana. Mnoho kritiků ho označuje ze nejlepší snímek roku. Získal již řadu nominací na filmové ceny, mezi jinými i na Zlatý glóbus v kategorii „Nejlepší herec v hlavní roli“ a „Nejlepší muzikál nebo komedie“. O víkendu zabojuje o cenu BAFTA ve 4 kategoriích včetně „Nejlepší britský film“.

 

Oceňovaný režisér Joe Wright představuje filmovým divákům dokonalou symfonii emocí, plnou hudby, romantiky a krásy. Film Cyrano přináší nové zpracování nadčasového příběhu o srdcervoucí lásce. Cyrano de Bergerac (Peter Dinklage), muž, který předběhl dobu, dokonale ovládá umění boje. Ve slovních přestřelkách poráží soupeře brilantními slovními hračkami a při fyzických střetech šermířským mistrovstvím. Ale přesto sám o sobě pochybuje. Díky svému vzhledu je hluboce přesvědčen, že nikdy nemůže získat lásku přítelkyně, úchvatné Roxanne (Haley Bennett). Zatímco se odhodlává vyjádřit své city k ní, Roxanne se na první pohled zamiluje do Christiana (Kelvin Harrison, Jr.).