Aktivista Šinágl musí Heleně Vondráčkové zaplatit za pomluvy

Soud rozhodl: Aktivista Šinágl musí Heleně Vondráčkové, jejímu muži a jejich spolupracovníkům zaplatit za pomluvy 1 milion 200 tisíc korun


Okresní soud v Berouně v pátek rozhodl, že aktivista Jan Šinágl musí za dlouhodobé pomluvy a nerespektování předběžného opatření zaplatit částku 1 milion 200 tisíc korun zpěvačce Heleně Vondráčkové, jejímu manželovi Martinu Michalovi a jejich spolupracovníkům.

Soudní rozhodnutí

„Musím zdůraznit, že ze strany Jana Šinágla se skutečně jedná o dlouhodobě trvající jednání, konkrétně počínaje rokem 2009. Tedy devět let jsou můj klient, jeho blízcí a spolupracovníci uráženi, pronásledováni, zostouzeni, lživě obviňováni z trestné činnosti a podobně,“ řekla právnička zpěvačky a jejího muže Jana Gavlasová.  Samozvaný aktivista Jan Šinágl, který je blízkým přítelem bratra zpěvačky Heleny Vondráčkové, se pomlouvačného jednání dopouští na svých internetových stránkách a také je rozesílá do médií.

Exekuce již od roku 2017

Už loni v květnu soudní exekutor Mgr. Jan Beneš z Exekutorského úřadu Praha-západ vydal druhý příkaz k provedení exekuce ve výši 100 000 Kč v případu šíření lží o Heleně Vondráčkové a jejím muži. Pořádkovou pokutu musel zaplatit právě aktivista Jan Šinágl. Ten totiž nadále porušoval předběžné opatření, aby nešířil lživá tvrzení či spekulace o zpěvačce a jejím týmu.