9. soutěžní večer přinesl tři tance

V semifinálovém večeru zatančil každý pár dva tance a dva páry předvedly i tanec třetí.

David Svoboda a Veronika Lálová

Zahájili večer dynamickým a rychlým jivem. Zajímavým prvkem byla figura ve zpomaleném tempu. Václav Kuneš hodnotil obrovský posun tohoto tanečního páru a jeho přirozenost. Tatiana Drexler ocenila u Davida smysl pro rytmus, je vidět, že umí tančit, ale viděla chyby v jivovém kroku, který má být střídáním krátkého a dlouhého a to v jeho tanci neviděla. Radek Balaš vnímal  jive jako rock n´roll, který přináší na parket svobodný projev. Zdeněk Chlopčík nesouhlasil s Tatianinou výtkou ke krokům. Ocenil u jejich tance ohromnou energii a konstatoval, že viděl na parketu fantastický jive. 

Pavla Tomicová a Marek Dědík

Tento soutěžní pár zahájil svoji sambu zajímavým způsobem, kdy přišli na parket převlečeni za důchodce opírající se o hole. Tyto pomůcky určené pro oporu při chůzi dokázali v první části svého tanečního vystoupení dobře využít. Poté převlek i hole odložili a svůj tanec zakončili pěknou zvedačkou. Pavla stručně vyjádřila příběh tance: Samba vás vrátí do mládí. Při hodnocení poroty se Tatině nejvíce líbila právě ta část, kdy tančili s holemi. Konstatovala, že jí v tanci chyběla energie,  na kterou jsme u nich zvyklí. Radek Balaš s Tatianou souhlasil a podotl, že i navzdory efektní zvedačce mu tentokrát choreografie přišla poněkud těžkopádná. Zdeněk Chlopčík zmínil, že očekával více samby, ocenil pohyby pánví i originální nošenou figuru.

Veronika Arichtěva a Michal Necpál

Veronika s Michalem předvedli na parketu strhující tango. Zdeněk Chlopčík při hodnocení zmínil, že mu při jejich tanci běhal mráz po zádech.Ocenil úžasnou choreografii a prohlásil, že tentokrát věřil Veronice každý krok. Václav Kuneš souhlasil se Zdeňkem. Ocenil velmi dobře postavenou choreografii včetně efektní zvedačky. Na rozdíl od Zdeňkova hodnocení ho však tentokrát tanec tolik nenadchl, neboť od tohoto páru očekával mnohem víc.

Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková

Zajímavou sambu zahájil příchod Jiřího imitujícícho Charlie Chaplina. Tato taneční groteska však  získala rozporuplné bodové hodnocení poroty, kdy nejvyšší známku zvedla pouze Tatiana. Radek Balaš netušil, že samba může vypadat i takto. Nevýhodu takovéto taneční grotesky viděl v tom, že poněkud zužuje styl. Podle jeho názoru byla stylizace  perfektně zvolená a perfektně provedená včetně mimiky. Václavovi Kunešovi se takto postavené taneční číslo líbilo, ale chtěl by v něm vidět více samby.

 



David Svoboda a Veronika Lálová

Druhým tancem, který tento pár předvedl byl slowfox. Na začátku vystoupení tančí David na parketu sám a ladně předvádí slowfoxové kroky. Tatianě Drexler však neušly drobné rytmické nedostatky. Zdeně Chlopčík naopak kladně hodnotil nášlapy, vysoká chodidla, tlumení vznosů a poklesů a žádné rytmické nedostatky neshledal. V bodovém hodnocení porotci kromě Tatiany udělili známky nejvyšší. 

Pavla Tomicová a Marek Dědík

Na začátku svého vystoupení oba tanečníci vystoupí z obrazu, se kterým splývají  a předvádějí na parketu zajímavé tango. Na závěr se opět do obrazu vracejí. Václav Kuneš při svém hodnocení ocenil, jak Marek umí využít pro choreografii Pavliny přednosti. Zdeněk Chlopčík očekával více tanga. Zmínil, že prvky, kdy jeden druhého napodobuje a kopíruje je velmi těžké dobře zvládnout.

Veronika Arichtěva a Michal Necpál

Jejich samba začíná jakoby ve zkušebně, kdy partnerka čeká na příchod partnera. Radek Balaš zmínil, že když se Veronika příchodu tanečního partnera dočkala, očekával by větší projevy radosti. Tatianě se dramaturgie hodně líbila.

Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková

Jiří přichází na parket sám, poté přichází Lenka. Předvádějí velmi pěkné tango, diváci mohou obdivovat i nošenou figuru . Na konci dramatického tance Jiří dostane od Lenky pohlavek. Zdeněk Chlopčík sledoval tango se zatajeným dechem, jen mu vadil ten pohlavek na závěr. Radek Balaš prohlásil, že se páru podařilo namíchat skvělé argentinské tango, které divákům zachutná. Tatianě se líbil jejich nástup a nezklamal její očekávání, že uvidí nejlepší tanec, jaký od nich viděla. Václavu Kunešovi se tanec velmi líbil. Věřil každému gestu a pohybu, ocenil Jiřího, že umí Lenku skvěle vést a zvládá perfektně i změny tempa.

Po této části soutěžního večera jsme se dozvěděli, jména dvou tanečních párů, které postupují do finále a to Pavla Tomicová s Markem Dědíkem a Jiří Dvořák s Lenkou Norou Návorkovou. Na parketu zbyly dva páry : Veronika Arichtěva s Michalem Necpálem a David Svoboda s Veronikou Lálovou. David s Veronikou zatančili krásné paso doble a Veronika s Michalem překrásný valčík, kdy Michal v závěru Veroniku roztočil a poslal ji na parket. Hodnocení poroty bylo tentokrát bez známek. Václav Kuneš vyslovil oběma párům obrovské bravo za celý posun. Veronika Arichtěva tančila s odevzdaností, která má v sobě jistotu. U Davida ocenil párovou souhru. Tatianě se u Davida líbilo nasazení a u Veroniky hodnotila v tanci odevzdanost a romantiku. Radek Balaš po tomto vystoupení hodnotil úroveň obou párů jako identickou. Tyto páry by a divadle obsadil do alternace,  protože jsou oba na stejné úrovni. Zdeněk Chlopčík zalitoval, že tentokrát nemůže zvedat známky, neboť každý z obou párů by od něho jednoznačně dostal desítku. Ocenil, že dokázaly nalézt sebevědomí pro poslední tanec i poté, co se dozvěděly, že nepatří mezi dva páry, které do  finále postoupily.

Po tomto hodnocení následovalo taneční vystoupení Lenky Klimentové a Jana Klimenta. 

 

Desátý soutěžní večer StarDance

Na základě hlasování diváků do finále postoupil taneční pár David Svoboda a Veronika Lálová. Veronika Arichtěva s Michalem Necpálem do finále nepostoupili. 

Příští finálový večer divákům přinese setkání se všemi tanečními páry této řady StarDance a mohou se těšit i na speciální taneční číslo.

Číslo páru
Taneční pár

VEČER ČÍSLO – 2
VEČER ČÍSLO -3 VEČER ČÍSLO – 4 VEČER ČÍSLO – 5
VEČER ČÍSLO – 6 VEČER ČÍSLO – 7


*Bodové hodnocení

VEČER ČÍSLO – 8

 

VEČER ČÍSLO – 9

 

Tanec Bodové hodnocení Tanec Bodové hodnocení Tanec
Bodové hodnocení
Tanec
Bodové hodnocení
Tanec
Bodové hodnocení
Tanec
Bodové hodnocení
Tanec Bodové hodnocení
SD 8
Lenky Nory Návorkové a Jiřího Dvořáka VALČÍK 32
JIVE
38 Slowfox
29
Rumba 36
Waltz
40 34
paso doble
quickstep

33

37

Samba

Tango

 32

38

SD 1
Dalibor Gondík s Alicí Stodůlkovou SAMBA 36
TANGO
28
Paso doble
24
Quickstep
28
Cha-cha 27
   
SD 10 Richard Genzer a Jana Zelenková VALČÍK 26
JIVE
38 Slowfox 30 Rumba
33


   
SD 4 Marek Dědík s Pavlou Tomicovou VALČÍK 25
JIVE
37
Slowfox 25 Rumba
25
Waltz 24
40 Quickstep

Paso doble

25

39

Samba

Tango

 

 28

29

SD 3
David Svoboda s Veronikou Lálovou. SAMBA 33
TANGO
28
Paso doble
37 Quickstep 36 Cha-cha 34
37 Rumba

Valčík

28

33

Jive

Slowfox

Paso doble

35

38

SD 6
Veronika Arichtěva s Michalem Necpálem VALČÍK 27
JIVE
27
Slowfox 27 Rumba
39 Waltz 34 39 Quickstep

Paso doble

29

33

Tango

Samba

Valčík

38

34

SD 2
Daniela Písařovicová s Michalem Mládkem VALČÍK 27
JIVE
26 Slowfox 26 Rumba 31
Waltz 30
34 Paso doble
Quickstep

29

30

   
SD 5
Adama Mišíka a Kateřiny Krakowkové SAMBA 22
TANGO
28
Paso doble
25    
SD 9
Monika Bagárová s Robinem Ondráčkem SAMBA 22
—- —-
   
SD 7
Daniela Šinkorová s Michalem Padevětem SAMBA 34
TANGO
33
   

Červěně označeno – PÁR UKONČIL SOUTĚŽ

* Bodové hodnocení poroty bude soutěžním párům převedeno do večera příštího