Z kurtu na pivo. Tenista rozhýbal restauraci v Hradci Králové

Od stolu je tu velkými prosklenými stěnami vidět do hal, kde den co den, od rána do noci, trénují tenisté, badmintonisté a další sportovci. Kolem jsou antukové a volejbalové kurty, pravidelně se tu odehrávají velké sportovní akce. Oblíbená restaurace v královehradeckém areálu Sportpark teď dostala nový kabát a také nový název – Bernard Pub U Viktora. Provoznímu Viktoru Macurovi se tu podařilo vytvořit rodinnou atmosféru, ve které se zákazníci cítí dobře.

„S kamarádem, který je kuchař, jsme se do provozování restaurace pustili v roce 2022. Miluju jídlo, ale v kuchyni je pánem on, já se věnuji provozu. Pomohlo nám to, že v roce 2022 povolilo sevření protiepidemických opatření, ale není to ten hlavní důvod, který k nám návštěvníky přivádí i teď,“ ohlíží se za rokem a půl intenzivní práce Viktor Macura, který prostředí sportoviště dobře zná jako dřívější trenér a rozhodčí, ale také jako dlouholetý hráč tenisu.

Bernard Pub U Viktora

Bernard Pub U Viktora

V hospodě je dobrá atmosféra, manažer pro hosty připravuje spoustu akcí a po převzetí restaurace také vyměnil dodavatele piva, čepuje pivo Bernard. „Je to prostě dobré pivo, je mi sympatická i značka. Když jsme tu začínali, byla to jasná volba. Dobře jsme udělali,“ hodnotí s odstupem Viktor Macura. Bernard Pub v Hradci Králové nyní nabízí čtyři druhy piva, pátý kohout je tzv. Rotující pípa, na které se bude průběžně měnit nabídka speciálů humpoleckého pivovaru. Kuchyně připravuje jak tradiční česká jídla a speciality k pivu, tak lehčí menu pro sportovce.

Měkká franšíza dává prostor pro originalitu

Aktuálně je celkem 15 franšízových podniků Bernard, z toho jeden na Slovensku a dva ve Španělsku. Šest Bernard Barů se zaměřuje především na nápoje a jídla převážně z grilu a barovou kuchyni, devět Bernard Pubů má i plnohodnotnou kuchyni.

„Bernard Pub je značková stylová restaurace, kde pivo čepuje a podává zaškolený a zkušený personál. Kvalitu provozovatel pravidelně konzultuje se zástupci pivovaru,“ říká ke konceptu franšízové sítě obchodní ředitel Rodinného pivovaru Bernard Zdeněk Šípek. Podniky spojuje značka piva, vzhled a kvalita sortimentu, ale dva stejné provozy nenajdete. Jde o tzv. měkkou franšízu, která nabízí originalitu. V žádné provozovně např. nejsou stejné jídelní lístky, pivovar nediktuje centrálně, co vařit a od koho nakupovat suroviny, jaké nealkoholické nápoje provozovna nabízí apod. To tzv. „tvrdé“ franšízy neumožňují.

 

Zdroj: Rodinný pivovar Bernard