Tenisová šampionka Barbora Krejčíková převzala Bernardovu cenu za férový počin v Madridu.

Cenu uděluje Rodinný pivovar Bernard za příkladné, férové a slušné jednání nejen ve sportu.

 V květnu při finále čtyřhry po boku Kateřiny Siniakové opravila rozhodčí a nahlásila dobrý míč soupeřek. To v situaci, kdy český pár v souboji s nizozemsko-kanadskou dvojicí Demi Schuursovou a Gabrielou Dabrowskou v první sadě prohrával 0:2.

 „Barbora ukázala, že i vysoká hra se dá hrát férově. Její příkladný čin jsme chtěli ihned odměnit, ale termín setkání jsme hledali měsíc. Potěšilo nás, že si na nás Barbora v nabitém diáři našla chvíli ještě před odletem do Wimbledonu,“ řekl PR manažer Rodinného pivovaru Bernard Zdeněk Mikulášek.

Bernardova cena za férový počin

Rodinný pivovar Bernard svoji cenu uděluje osm let. Původně oceňoval především férové chování ve sportu, nyní si všímá obecně pozitivních, příkladných a obdivuhodných činů. Ocenil tak například záchranu života, odvážný policejní zásah, dobrovolnickou činnost, nález a navrácení vysoké peněžní částky apod. Držiteli ocenění jsou jak známé osobnosti, tak osoby široké veřejnosti neznámé. Přehled oceněných najdete ZDE.

Držitel ceny si může vybrat kterýkoliv z 16 druhů piva Bernard v množství, které představuje roční průměrnou konzumaci jedné osoby v ČR, tedy 135 litrů piva.