Sváteční speciál Zubr Maxxim opět potěší milovníky silných piv

I v letošním roce připravil pivovar Zubr u příležitosti adventu a vánočních svátků oblíbený čtrnáctistupňový speciál Zubr Maxxim. Jde o limitovanou edici piva, kterého se uvařilo pouze 1400 hektolitrů.  Zhruba polovina z tohoto množství zamíří v sudech do restaurací a druhá část je stočena do lahví, aby si mohli všichni milovníci pivního moku vychutnat Maxxima i doma u sváteční tabule.

Zubr Maxxim

„Zubr Maxxim uzavírá každoročně naši edici pivních speciálů. Skvěle se hodí do chladnějšího zimního období, kdy lidé více preferují silnější a plná piva. Pevně věřím, že i v letošním roce si ho lidé vychutnají ve své oblíbené restauraci nebo pivnici spolu s rodinou a s přáteli a budou si moci společně připít na zdraví a snad i na lepší časy, které jsou před námi,“ říká Nataša Rousková, ředitelka a sládková pivovaru Zubr.

Zubr Maxxim je čtrnáctistupňový speciál zlatavě jantarové barvy se smetanovou pěnou vyrobený dle tradiční receptury klasickým výrobním postupem. V ležáckých tancích zraje toto výjimečné pivo 90 dnů. Vyhlášený slad z hanáckých ječmenů a vybrané odrůdy chmele, zejména z oblasti Tršicka, mu pak dodávají jedinečné aroma s lahodnou plnou chutí a výraznější příjemnou hořkostí.

Se začátkem adventu začala distribuce Maxxima do vybraných restaurací, zejména na střední Moravě, kde si ho milovníci piva mohou dopřát v čepované podobě. Speciál je k dostání také v lahvích, a to v balení multipack po osmi kusech nebo ve speciální Sládkově výběrové edici společně s dalšími pivy z produkce pivovaru – s tradičním světlým výčepním pivem Zubr Gold, 4x chmelenou jedenáctkou ZUBR Grand a dvanáctistupňovým ležákem Zubr Gradus s obsahem speciálního sladu karapils.

Tradiční české pivovary Holba, Litovel a Zubr společně patří do společnosti Pivovary CZ Group a.s. Roční objem výstavu piva této skupiny se dlouhodobě pohybuje okolo 700 tis. hl, přičemž téměř třetina produkce směřuje na zahraniční trhy. Tyto regionální pivovary s celostátním dosahem vyvážejí pivo např. na Slovensko, do Německa, Polska, Maďarska, Itálie, Finska, Švédska, Litvy, Estonska, Ruska atd., ale třeba i do Kolumbie.

Pivovar ZUBR

Pivovar ZUBR, tradiční český výrobce působící především na Moravě, je držitelem ocenění Klasa A, známky CHZO „České pivo“ a více než 100 ocenění z prestižních tuzemských i zahraničních degustačních soutěží. Nejprodávanějším pivem z produkce je jedenáctistupňový ležák Zubr Grand, vítěz v kategorii ležáků v odborné degustační soutěži České pivo 2020. Novinka ve stálém sortimentu, dvanáctistupňový ležák Zubr Gradus, se stal v letech 2020 a 2021 absolutním šampionem soutěže o Zlatý pohár PIVEX. Úspěchy na soutěžích získal i Zubr Gold, který je absolutním vítězem soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2019 a celosvětovým vítězem kategorie Czech Style Pale Lager Beer v mezinárodní soutěži World Beer Awards 2019.