PENNY přeceňuje dle nového zákona o DPH

Ve všech prodejnách PENNY dnes začalo přeceňování produktů dle nových sazeb DPH. Ty začnou platit od 1. ledna 2024. Zákazníci se tak na některých místech mohou setkat s novými cenami na cenovkách už před koncem letošního roku. Na počátek nového roku pak připravuje další úpravy cen.

Snížení DPH u potravin

PENNY jako první řetězec promítlo snížení DPH u potravin o 3 %, které začne platit od 1. ledna, už od 1. prosince 2023. Ceny uváděné na cenovkách ovšem po celou dobu zůstaly stejné a slevu dostali zákazníci při platbě na pokladně. Nyní začalo na všech více než 410 prodejnách s přeceněním celého sortimentu. Zákazníci se tak s novými cenami mohou setkat už před platností nových sazeb v posledních dvou dnech roku 2023.

„Změnu sazeb DPH promítáme do všech produktů, kterých se týká, což jsou v našem případě tisíce produktů. Chceme vše připravit v klidu tak, aby zaměstnanci nemuseli do práce ve svátek a zákazníci měli nové ceny u produktů až po novém roce otevřeme. Zatímco v prosinci jsme zlevnili potraviny všem našim věrným zákazníkům o měsíc dříve, od ledna promítáme do cen změny DPH tak, jak vláda rozhodla, tedy do celého sortimentu,“ říká Marian Olajec, vedoucí prodeje PENNY a Tomáš Kubík, vedoucí komunikace dodává. „Za nás můžeme našim zákazníkům slíbit, že, i přes nejrůznější informace o zdražování, je to, že my v průběhu ledna neplánujeme zvyšování cen potravin, a to ani v souvislosti se zdražováním energií nebo na základě rostoucích dodavatelských cen. Naopak chystáme další akce, kterými chceme upevnit naši pozici řetězce s nejvýhodnějšími cenami na trhu. Naši zákazníci mají jednu jistotu, a to, že naším cílem bylo, je a bude, nabízet jim vždy ty nejkvalitnější, nejchutnější produkty za nejvýhodnější ceny.“