PENNY oslaví Štědrý den

Všichni zaměstnanci PENNY budou mít letos na Štědrý den volný den. Zákon sice dovoluje mít 24. prosince dopoledne otevřeno, přesto všechny prodejny PENNY zůstanou v tento sváteční den zavřené.

„I touto formou chceme našim lidem poděkovat za vše, co jsme letos díky nim společně zvládli. Nikdo si neuměl představit, jak náročný tento rok bude, a to jak v osobním, tak pracovním životě každého z nás. Museli jsme se vyrovnávat se situacemi, které před nás doba postavila. Díky všem našim zaměstnancům jsme dokázali zajistit i v těch nejtěžších okamžicích a nejsložitějších situacích služby našim zákazníkům na vysoké úrovni,“ vysvětluje tento krok Radek Hovorka, jednatel PENNY, a dodává: „Naše rodiny a nejbližší, vytvářející naše zázemí a domov, jsou tím nejcennějším, co ve svých životech máme. Bez nich bychom uplynulý rok jen těžko zvládli. A protože nám na našich rodinách i nejbližších záleží, budou s nimi moci všichni zaměstnanci PENNY strávit Vánoce bez toho, aby museli plnit pracovní povinnosti.

“ V nejvýznamnější den vroce,24. prosince zůstane všech více než 390 prodejen PENNY v České republice zavřených, což oceňuje i Renáta Buriánová, prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky služeb: „Po tomto náročném roce je to dobré rozhodnutí. Lidé si zaslouží strávit svátky v kruhu nejbližších a pro takřka šest tisíc rodin zaměstnanců PENNY to znamená, že po vyčerpávajícím roce i předvánočním shonu mohou strávit Štědrý den v rodinném kruhu. Stále je to v našem oboru ojedinělá forma poděkování, o to je toto rozhodnutí cennější.

“Současně všichni zaměstnanci dostávají dárkovou kartu PENNY v hodnotě 3500 korun na nákup zboží v PENNY, do konce roku také všichni zaměstnanci dostávají příplatek 10% za každou odpracovanou hodinu. Do  mimořádných  odměn v souvislosti  s aktuální  situací  pandemie  Covid-19  tak  PENNY investovalo desítky milionů korun. Péče o zaměstnance je jedním z pilířů společenské odpovědnosti PENNY. Kromě plošných benefitů v podobě stravenek nebo týdne dovolené navíc, si mohou volit různé formy atraktivních benefitů v rámci cafeteria systému. Velký důraz klade společnost PENNY Market i na možnost skloubení práce a rodinného života, kdy umožňuje zaměstnávání na zkrácené úvazky.