Nealkoholická Holba Horské byliny míří do hospod a restaurací nově i jako čepovaná

S letní sezónou přichází Pivovar Holba na trh se sudovou variantou piva Holba Horské byliny nealko. V restauracích a hospodách si tak zákazníci nově vychutnají i ideálně vychlazenou čepovanou Holbu ve skle. Tradiční plechovková verze ale v nabídce zůstává.

Holba Horské byliny

V krátké době jde tak už o druhou novinku Pivovaru Holba, jejíž myšlenka vznikla v době nouzového stavu. Po limitované edici 5litrových soudků jedinečného ležáku Holba Keprník přichází na trh osvěžující nealkoholická čepovaná Holba Horské byliny, která tak reaguje na očekávanou zvýšenou poptávku během horkých letních měsíců a zvýšený tuzemský cestovní ruch v regionu. Pivovar Holba zařazuje nealkoholické pivo Holba Horské byliny v čepované verzi do sortimentu zatím v limitované nabídce po dobu letních měsíců.

„Uplynulé měsíce nám stejně jako všem ostatním přidělaly hodně starostí, ale také nám vytvořily prostor pro nové nápady.  Pivovar Holba je znám svým vztahem k přírodě Jeseníků, s čímž ladí i naše pivo Holba Horské byliny, ve kterém se mísí chuť ryzího piva z hor s pečlivě vybranými bylinami typickými právě pro Jeseníky. Nápad stáčet její nealkoholickou verzi do sudů tak jistě ocení mnoho lidí, kteří mají letos v plánu trávit dovolené v České republice a z nějakého důvodu si nemohou, nebo nechtějí dopřát alkoholické pivo,“ říká Ing. Vladimír Zíka, ředitel Pivovaru Holba.

Češi, kteří si rádi dopřejí své typické „jedno orosené“, se tak s klidem mohou osvěžit i za volantem nebo při sportovních a turistických aktivitách.

Holba Horské byliny je současně k dostání také v alkoholické verzi, a to jako pivo plechovkové i čepované.

Pivovar HOLBA, a. s.,

tradiční český výrobce (od roku 1874) se sídlem v Hanušovicích je společně s pivovary ZUBR a Litovel součástí pivovarské skupiny PMS. Holba je regionální pivovar s celostátním dosahem, pivo však také vyváží např. na Slovensko, do Německa, Polska, Maďarska, Itálie, Finska, Švédska, Litvy, Estonska, Ruska atd., ale třeba i do Kolumbie.

Nejprodávanějším pivem je 11° ležák Holba Šerák, aktuálně se pyšnící zlatými medailemi z European Beer Challenge (EBC) a World Beer Awards (WBA) a oceněním Výrobek Olomouckého kraje. Úspěchy však slaví také Holba Premium – zlatá na EBC a stříbrná na WBA a druhé místo v soutěži České pivo. Jedinečnou součástí produkce pivovaru je výhradně čepovaný ležák Holba Keprník, vyráběný z podhorských ječmenů a ručně česaného horského chmele.

Zdroj: http://www.holba.cz