Naučte se vařit v muzeu

Expozice Gastronomie nabízí  kurzy vaření, pečení a tematické workshopy pro dospělé.

Kurzy v gastrostudiu

probíhají pod vedením těch nejpovolanějších. Gastrostudio využívají pro své tréninky nejen na česká, ale i na zahraniční kuchařská klání členové Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR (a návštěvníci expozice Gastronomie jim mohou přes sklo koukat pod prsty, přijdou-li do muzea v době tréninku). A právě zástupci tohoto týmu tu pod hlavičkou Kulinářského institutu Marie Sandtnerové kurzy vaření a kuchařské workshopy vedou.

Kulinářský institut Marie Sandtnerové

Kurzy vaření v Národním zemědělském muzeu v PrazeTematicky zaměřené kurzy vaření nebo pečení jsou určeny všem, kteří se chtějí naučit nové recepty a techniky. Pod vedením zkušeného lektora stráví maximálně deset účastníků přípravou gastronomických specialit tři až čtyři hodiny. Kurzy v moderně vybaveném gastrostudiu obvykle začínají po skončení návštěvní doby muzea, ceny se pohybují od 1490 do 1890 korun.

Nabídka workshopů

Kromě klasických kurzů vaření nabízí Kulinářský institut i workshopy. Při akcích pro veřejnost probíhají zhruba hodinové workshopy s tematickým zaměřením podle akce. Další workshopy jsou zaměřené například na pečení chleba nebo výrobu domácího sýra.

Více informací naleznete ZDE