Mezinárodní den čokolády 13. září -Nejlepší oslavou je čokoládový zážitek

Na neděli 13. září připadá mezinárodní den čokolády. Jak nejlépe oslavit svátek všech čokoholiků? Koupit si v obchodu klasickou čokoládovou tabulku je poněkud přízemní. Ale co takhle dopřát si nějaký čokoládový zážitek? Čokoládu lze vyrábět, degustovat… anebo si ji dopřát formou originální masáže.

Mezinárodní den čokolády

„Nabízíme hned několik speciálních zážitků, které nepochybně udělají radost všem čokofilům během celého roku. Dokonce nabízíme i domácí čokoládové degustace, které si každý může dopřát v pohodlí domova. My doručíme vše potřebné a odborný výklad si obdarovaný pustí na počítači. Zážitek tak lze klidně rozložit i do více dnů,“ přibližuje Jan Hájek, majitel společnosti Zážitky.cz. 

Domácí degustace čokolády

Je libo ručně vyráběné pralinky? Nebo vás víc láká tabulková čokoláda? Případně lahodný lískooříškový krém? A co takhle všechno dohromady? Zážitky.cz nabízejí hned několik variant domácích čokoládových degustací, takže si můžete dopřát malou jednodenní ochutnávku i týdenní balíček s čokoládou na každý den. A ti opravdoví gurmáni si mohou dopřát tzv. čokoládové párování, kdy se jednotlivé druhy čokolády doplňují s vybraným vínem, rumem nebo kávou.

Mezinárodní den čokolády – domácí degustace

    

Výroba vlastních pralinek

Opravdoví čokoládoví fajnšmekři si mohou pod odborným vedením zkušených čokolatiérů vyrobit pralinky a tabulku čokolády podle vlastní chuti. Během tříhodinového kurzu se účastníci dozvědí o čokoládě spoustu zajímavostí, naučí se ji temperovat a posléze si v pralinkových formách vyrobí čokoládové poklady plněné i zdobené přesně podle svého gusta, a navrch si vyrobí i vlastní tabulkovou čokoládu. Ani to ale ještě není všechno. Po celou dobu kurzu všichni mohou ochutnávat z degustačních mističek s kousky čokolády a náplněmi.

Mezinárodní den čokolády

  

Čokoládové hrátky pro děti

Láska k čokoládě kvete v každém věku. Tak proč v ní nepodpořit i své ratolesti? Z hodinového kurzu si děti odnesou 300 gramů vlastních čokoládových výrobků s motivy a zdobením podle vlastního výběru. Navrch můžou celou dobu mlsat všechny ingredience, nemluvě o „nutném“ olizování prstíků.  Ani rodičové přitom nepřijdou zkrátka, můžou totiž dětem nejen asistovat, ale především se zapojit svým odborným ochutnáváním.

 

Čokoládová masáž

Proč čokoládou rozmazlovat jen své chuťové buňky, když můžete rozmazlovat celé tělo? Unikátní masáž horkou čokoládou s peelingem, po níž následuje ještě čokoládový zábal si můžete dopřát hned v pěti různých lokalitách po celé republice. Nejenže si při masáži dokonale odpočinete, ale ještě účinně zabojujete s celulitidou. Vaše pokožka bude po proceduře dokonale jemná a vyhlazená. Třešinkou na pomyslném čokoládovém dortu je akupresurní masáž obličeje a pokožky hlavy během závěrečného zábalu.

Čokoládová masáž

Více informací naleznete ZDE

 

Datum 13. září každoročně připadá na Mezinárodní den čokolády, svátek  milovníků sladkostí a kakaových bobů. Čokoláda je jednou z nejoblíbenějších pochoutek na světě. V různých podobách ji lidé konzumovali již 1 900 let před Kristem a stala se nedílnou součástí kultur starobylých Aztéků nebo Mayů.

 

Objevování světa čokolády na vás čeká v Čokoládovém zážitkovém centru v Průhonicích

.