Festival Swiss Food Festival s nabídkou švýcarských specialit

Vybrané restaurace a kavárny nabídnou švýcarské speciality.

Během festivalu pro vás bude také připravena soutěž o týdenní pobyt ve Švýcarsku od společnosti Interhome. Partnerem letošního ročníku Swiss Food Festivalu je turistický region Davos Klosters z kantonu Graubünden, který bude rovněž prezentovat své kulinářské speciality.

Termín konání:

Od pondělí 8. 10. do soboty 13. 10. 2018

Swiss Food Festival

Během letošního ročníku se můžete těšit na švýcarské speciality v kavárně Deserterie na Mírovém náměstí, Designum Café hotelu Golden Key v Nerudově ulici a v Kavárně Kočičí v pražském Karlíně.

Degustace švýcarských vín

V hotelu Leonardo bude 12. 10. 2018 od 18:30 naplánována moderovaná degustace švýcarských vín. Počet míst je omezen a pro účast je nutná registrace předem na e-mailové adrese info@hst.cz.

Farmářské trhy na Náplavce

Celý festival vyvrcholí v sobotu 13. 10. na Náplavce pod železničním mostem, kde pro vás bude v rámci Farmářských trhů připraven speciální švýcarský koutek se stánky se sýry, čokoládou, raclettem, bratwursty, vínem a delikátní pálenkou Fassbind, ale i stánek se švýcarskými noži Victorinox. Tradičně zde nebude chybět stánek Switzerland Tourism s aktuálními turistickými materiály o Švýcarsku a s nabídkou ubytovacích možností v rekreačních domech a apartmánech společnosti Interhome. O alpskou atmosféru se během dne postarají hráči na alpské rohy z hudební skupiny Fyrobig Lozärn od Lucernského jezera. Akce se uskuteční od 08:00 do 14:00.

Swiss Food Festival

Restaurace a kavárny se švýcarskou nabídkou naleznete ZDE

 


Soutěž

Během festivalu se budete moci zúčastnit naší soutěže o 10 hodnotných cen. Hlavní cenou je týdenní pobyt od společnosti Interhome. Pro zařazení do soutěže je nutné vyplnit a odevzdat soutěžní kupon, který vám bude k dispozici na všech místech, kde se bude festival odehrávat. Vyhlášení soutěže proběhne na webových stránkách MojeSvycarsko.com nejpozději do 19. 10. 2018.

 

Švýcarská gastronomie

Švýcarská gastronomie je tak pestrá jako země sama, Švýcarsko má čtyři úřední jazyky, a tedy také minimálně čtyři kulturní oblasti. K tomu pak přibudou regionální speciality, které se liší údolí od údolí. Ve Švýcarsku na otázku o národním jídle nedostanete jednoznačnou odpověď. První, co se většině lidí vybaví z gastronomie, když se řekne Švýcarsko, je sýr a čokoláda. Sýry jsou tak výrazné, že se konzumují buď jako samostatný pokrm – roztavené jako raclette nebo fondue, případně jako rösti nebo tepelně neupravené jako dezert, součást snídaně nebo studeného oběda.

Švýcarský sýr