Festival ambasád – Food & Culture 2022

Dne 4. června 2022 v Praze proběhl 5. ročník Festivalu ambasád – Food & Culture. Jedná se o akci prezentující kulturu a gastronomii zemí z celého světa s přímou spoluprací s jejich velvyslanectvími v Praze. Letošnímu ročníku udělil záštitu ministr zahraničních věcí České republiky Jan Lipavský.

Pořadatelem Festivalu je Městská část Praha 6 a zapsaný spolek Farmářské trhy. Posledního ročníku Festivalu v roce 2019 se zúčastnilo až 55 zemí, pak jej ale přerušila pandemie Covid-19.

Zdroj: MZV

 

Festival ambasád 2022

Festival se konal celý den  od 8 do 20 hodin v prostoru Farmářských trhů v Praze 6. Nepřeberné množství stánků jednotlivých zemí nabízelo ochutnávku tradičních známých i méně známých pokrmů z dané oblasti. Protože festivalu přálo počasí, vybízely travnaté plochy k pikniku s ochutnávkou jídel z celého světa. A kdo si chtěl vyzkoušet přípravu některého z pokrmů doma, měl příležitost si nakoupit suroviny u některých stánků a získat i některé doporučené recepty a postupy přípravy jídel. Na hlavním pódiu se střídaly soubory hudební a taneční a zpříjemňovaly návštěvníkům gurmánský zážitek ukázkami místní kultury.