Bernard má dvě medaile ze soutěže České pivo

Rodinný pivovar Bernard uspěl na jubilejním dvacátém ročníku degustační soutěže České pivo. V kategorii tmavých piv obsadil Bernard Černý ležák 12 druhé místo, v kategorii světlých jedenáctek porotci vyhodnotili jako třetí nejlepší Bernard světlý ležák 11.

Dny českého piva

Porota nejprestižnější české pivní degustační soutěže letos hodnotila celkem 73 vzorků v šesti kategoriích. Výsledky soutěže byly v rámci probíhajících Dnů českého piva slavnostně vyhlášeny 29. září 2020 v zahradách Senátu Parlamentu České republiky.

„Ocenění z této prestižní soutěže je úspěch a závazek zároveň. Řada vlastností piva je měřitelná a porovnatelná, ovšem to, jak pivo někomu chutná, je věc individuální. Proto mě těší, že naše pivo chutná jak zákazníkům, tak i odborníkům,“ komentoval výsledky vrchní sládek a generální ředitel Rodinného pivovaru Bernard Josef Vávra.

 

Iva a Josef Vávrovi

 

Porota tvořená z pivovarníků, pedagogů a odborníků z Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce hodnotí především senzorické vlastnosti piva, konkrétně vzhled, barvu, chuť, vůni a texturu. Tradičně soutěž probíhá jako dvoukolová, v letošním roce, s ohledem na mimořádnou situaci, soutěž proběhla jednokolově.

Bernard černý ležák

„Piva, která obstojí v této prestižní degustační soutěži, jsou pro konzumenty zárukou nejvyšší kvality a vytříbeným chuťovým zážitkem,“ říká Martina Ferencová, výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven.

Bernard jedenáctka