Vyhlídky na F1 Velkou cenu Turecka tým Alpine F1

Tým Alpine F1 se chystá na šestnáctý závodní víkend  FIA Mistrovství světa Formule 1 v Turecku. Piloti Esteban Ocon a Fernando Alonso a výkonný ředitel Marcin Budkowski se podělili o své myšlenky před závodem v Turecku.

ESTEBAN OCON:

„Mám rád Istanbul Park, protože je to opravdu skvělý okruh. V loňském roce jsem tam závodil poprvé, podobně jako řada pilotů na startovním roštu, a rozhodně to splnilo moje očekávání. Když bylo oznámeno, že budeme závodit znovu v Turecku, byl jsem docela rád, protože mám pocit, že tam mám svým způsobem nedokončený obchod. Vloni to byl zajímavý víkend z mnoha důvodů. Trať byla obnovena a zpočátku bylo náročné najít přilnavost na trati. Poté, co se trať začala gumovat, v sobotu pršelo na kvalifikaci a byly to pravděpodobně nejnáročnější podmínky, ve kterých jsem kdy jel. Udělali jsme všechny úkoly, všichni odvedli tvrdou práci a já se nemůžu dočkat, až pojedu do Istanbulu. “

Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team A521. Russian Grand Prix, Saturday 25th September 2021. Sochi Autodrom, Sochi, Russia.

FERNANDO ALONSO:

„Na Velkou cenu Turecka mám hezké vzpomínky. Je to okruh s dobrou kombinací vysokorychlostních zatáček a možností předjíždění. Zatáčka 8 je jedinečnou výzvou a těším se, až tuto zatáčku zvládnu v moderním voze Formule 1. V roce 2006 jsem tam zažil napínavý souboj s Michaelem [Schumacherem]. Byl hned za mojí převodovkou, která v posledním kole v poslední zatáčce. To byl jen jeden z řady soubojů na trati, které jsme tu sezónu absolvovali.  Letos proběhlo několik dobrých závodů a hlavně jsme byli konzistentní. Musíme tuto konzistenci udržet a získat více bodů, aby tým dokončil sezónu na vysoké úrovni. “

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521. Russian Grand Prix, Saturday 25th September 2021. Sochi Autodrom, Sochi, Russia.

MARCIN BUDKOWSKI:

„I když nejsme z hlediska konkurenceschopnosti zrovna tam, kde bychom chtěli být, skutečnost, že jsme dokázali získat body ve čtrnácti závodech v řadě, je skvělým ukazatelem toho, jak se nám jako týmu daří získat to nejlepší našeho balíčku za všech okolností a pokroku, kterého jsme letos dosáhli. Nyní musíme dále upevnit naši pozici v šampionátu a zvýšit náskok před Alpha Tauri a Aston Martin, a toho lze dosáhnout pouze konzistentním bodovým umístěním. Jsme připraveni využít každou příležitost.

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521. Russian Grand Prix, Saturday 25th September 2021. Sochi Autodrom, Sochi, Russia.

Zdroj: Alpine F1 Team

 

Formula 1 – Rolex Turkish Grand Prix 8.-10.10.2021