Velká cena Turecka – sobotní kvalifikace pro tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas byli nejrychlejší v sobotní kvalifikaci na Velké ceně Turecka

  • Lewis předvedl v sobotu v Istanbulu ukázku vedení, když dojel na P1 ve všech třech kvalifikačních jízdách, ale v důsledku změny spalovacího motoru (ICE) jeho automobilu bude v zítřejší Velké ceně bude penalizován umístěním na startovním roštu
  • Valtteri předvedl silný výkon když dojel vl Q3 jen 0,1 s za svým týmovým kolegou, aby byl druhý nejrychlejší ve chvíli, kdy se jednalo o umístění v první řadě. Pro zítřejší závod se tedy posune na pole position. Oba piloti odstartují na středně tvrdé sadě pneumatik.
  • Přesto opět proměnlivé povětrnostní podmínky a dešťové přeháňky extrémně ztížily výběr pneumatik a načasování jízd pro všechny týmy.

 LEWIS HAMILTON

Je skvělé být zpátky v Turecku, minulý rok to byla neuvěřitelná návštěva pro mě i pro tým! Když jsme se sem vrátili, trať je úplně jiná – úroveň přilnavosti, kterou nyní máme, je naprosto úžasná. Dnešní podmínky byly záludné, protože tam byly ještě nějaké vlhké skvrny a dostat teplotu do pneumatik pro první kolo nebylo snadné. Ale tým odvedl opravdu skvělou práci, dostali nás ve správný čas a předvedli skvělý výkon. Zítra to bude těžké, ale dám  do toho všechno! Předjíždění v tuto chvíli není nejjednodušší a všichni jedeme na stejných pneumatikách, takže je mi jasné, že zítra bude těžké se probojovat dopředu. Máme dlouhou rovinku vzadu, takže uvidíme, co můžeme udělat. Doufejme, že zde předvedeme fanouškům dobrý závod!

2021 Turkish Grand Prix, Saturday – LAT Images

VALTTERI BOTTAS

Dnes to byla dobrá kvalifikace – podmínky nebyly snadné, zvláště v Q1, která byla na hraně podmínek za mokra a stále v Q3 byly vlhké úseky, ale zajel jsem pár dobrých kol! V posledním kole mi v posledním sektoru trochu chyběla nedotáčivost, ale kromě jinak to  kolo bylo opravdu pěkné. Užil jsem si to a  evidentně  s týmovým výsledkem můžeme být dnes spokojeni. Max startuje vedle mě a Ferrari tento víkend vypadali dobře, takže to bude těžký závod, ale dáme do toho všechno. Máme dobré závodní auto, jen se musím soustředit na svůj vlastní závod, vyvarovat se chyb a zůstat vpředu. Strategie bude vždy hrát svou roli, ale těším se na start a dokončení práce.

2021 Turkish Grand Prix, Saturday – Steve Etherington

TOTO WOLFF

Velkým pozitivem dnes je, že auto je velmi rychlé a Valtteri zítra startuje z pole position, ale negativní je, že jinak by to byl víkend s vyloučením z první řady. Pro Lewise bude těžké se dostat před všechna auta. Ale Lewis už předvedl fenomenální jízdy, kdy se dokázal dostat dopředu.. Strategie bude hrát velkou roli a my ho podpoříme. Valtteri předvedl o víkendu silný výkon a zítra dostane skvělou příležitost. Zjevně chce vyhrát a také  Lewisovi pomůže, takže do toho půjde naplno.

2021 Turkish Grand Prix, Saturday – Jiri Krenek

Zdroj: MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM

 

Formula 1 – Rolex Turkish Grand Prix 8.-10.10.2021