Velká cena Itálie nedělní závod tým BWT Alpine F1 Team

Fernando Alonso odstoupil ve 31. kole s podezřením na problém s tlakem vody. Tým zůstává na čtvrté pozici v šampionátu konstruktérů, který míří do  části sezóny, která začíná v Singapuru za tři týdny.

ESTEBAN OCON, STARTOVAL Z  P14, DOJEL NA P11:

„Dnes to byl náročný závod a je samozřejmě zklamáním, že nakonec skončil jen o jednu pozici dál od bodů. Auto fungovalo dobře a měli jsme dobré závodní tempo, které jsme nebyli schopni předvést v provozu před námi. Přeorientujeme se a maximalizujeme vše pro zbývající závody od Singapuru a dále. Těším se na malou pauzu, abych se vzpamatoval z trojitého závodu a plně se připravil na závody, kde se pokusíme dostat oba vozy zpět na body v našem boji o čtvrté místo v poháru konstruktérů.“

FERNANDO ALONSO, STARTOVAVAL Z P6, DNF:

„Byl to dnes náročný závod a zdálo se, že je pro nás těžké držet krok s vozy před námi na rovinkách. Poté jsme museli auto odstavit s podezřením na problém s tlakem vody, ale stále musíme prozkoumat, proč se to stalo. Bojovali jsme v první desítce a doufal jsem, že uvidíme dojedeme na bodech, ale dnes tomu tak nebylo. Byly to dlouhé tři týdny; tým pracoval velmi tvrdě a zaslouží si krátkou přestávku. Dobrou zprávou je, že jsme stále vpředu v souboji s McLarenem o čtvrté místo, takže jedeme do Singapuru s cílem být znovu v první desítce.

OTMAR SZAFNAUER, TEAM PRINCIPAL:

„Určitě jsme zklamaní, že jsme nezískali body v dnešní Velké ceně Itálie, kde Esteban těsně minul bodové umístění a dojel jedenáctý a Fernando ze závodu odstoupil, když byl na konkurenční pozici. Vypadá to, že jsme ztratili tlak vody v jeho autě, což znamenalo, že musel zastavit, a my provedeme běžné vyšetřování, abychom zjistili příčinu a řešení do budoucna. Esteban se během svého druhého stintu dostal do silné pozice – kolo o jednu sekundu na kolo rychleji než ti před ním – a před výjezdem safety caru v závěru závodu by bojoval o body. Je škoda, že závod neskončil pod zelenou vlajkou . Jako tým bychom se měli zamyslet nad pozitivy, a když se podíváme na troj závod, získali jsme 26 bodů, což je dobrý výkon a pro šampionát velmi cenné. Koncem měsíce se vrátíme silnější do Singapuru, kde nás čekají další vylepšení vozu.

Zdroj: BWT Alpine F1 Team

 

Formule 1 – PIRELLI Gran Premio D’italia 9. – 11.9.2022