Velká cena Brazílie – sobotní sprint – tým BWT Alpine F1

Tým BWT ALPINE F1 skončil s Pierrem Gaslym třináctým a Estebanem Oconem čtvrtým ve sprintu na Velkou cenu Sao Paula.

Esteban byl účastníkem incidentu ve sprint rozstřelu, který způsobil značné poškození jeho A523. Před sprint závodem se týmu podařilo opravit poškození, včetně předních i zadních křídel, podlahy, převodovky a zavěšení, levé části karoserie a sloupku řízení na voze, aby Esteban mohl odstartovat do sprint závodu.

Francouzský pilot zajel čistý závod, polepšil si o dvě pozice a skončil na čtrnáctém místě. Pierre Gasly startoval ze třináctého místa, v úvodním kole si polepšil o dvě místa, než v pozdější fázi závodu prohrál s oběma vozy Aston Martin, když projel cílem na třináctém místě.

Tým se nyní připravuje na nedělní Velkou cenu ve 14:00 místního času, kde se Esteban postaví na čtrnácté a Pierre na patnácté.

 

SPRINT ROZSTŘEL

Esteban, 16. místo, 1:12,388 sekundy

Pierre, 13. místo, 1:11,822 s

 

SPRINT ZÁVOD (24 KOL)

Esteban startoval z 16. místa na použitých měkkých pneumatikách, skončil na 14. místě

Pierre startoval ze 13. místa na použitých měkkých pneumatikách, skončil na 13. místě

ESTEBAN OCON:

„V první řadě chci poděkovat celému týmu v garáži za jejich heroickou práci na voze, aby byl včas připraven na sprint závod. Museli vyměnit skoro všechno kromě motoru a podvozku, takže velká pochvala a děkuji jim. Po nešťastném incidentu v rozstřelu jsme dnes startovali ze šestnáctého místa, takže jsme během těžkého, ale přímočarého závodu získali několik míst. Měli jsme pár dobrých předjetí, ale možná nám chyběla rychlost ve srovnání s Astony, kteří jsou zde rychlí. Nyní se soustředíme na zítřek, kde se budeme muset probojovat zpět na body, abychom víkend zakončili na vysoké úrovni.“

PIERRE GASLY:

„Dneska není moc co probírat, když jsem startoval ze třináctého místa a skončil třináctý. Dobře jsem odstartoval, podařilo se mi předjet dva vozy a pak jsme se dostali do skupiny pronásledovatelů na spodní hranici bodů. Snažil jsem se zůstat v této skupině, ale ke konci závodu to začalo být obtížnější, zejména kvůli zadní přilnavosti a přehřívajícím se pneumatikám. Užil jsem si trochu zábavy v souboji s Fernandem (Alonsem) a závodil férově, jen ne kvůli bodovaným pozicím. Před zítřejším závodem se můžeme naučit pár věcí. Mohlo by to být zajímavé a my se budeme snažit najít dobrou strategii, abychom se dostali do boje o nějaké body.“

Zdroj: BWT Alpine F1 Team

Formule 1 – ROLEX GRANDE PRÊMIO DE SÃO PAULO 3.-5.11.2023