Testy na trati v Barceloně: BWT ALPINE F1 TEAM

El plan je zpět v akci, když nově odhalený BWT týmu Alpine F1 Team A522 v modrém a růžovém stylu se objevil na úvodním shakedownu sezóny mistrovství světa FIA Formule 1 2022 v Barceloně.

Testy na trati v Barceloně

Oficiálnímu příjezdu vyzyvatele A522  předcházely tisíce  hodin tvrdé práce v obou továrnách, v Enstone a Viry, a na závodní dráze při řešení revolučních změn předpisů v tomto odvětví motoristického sportu.

Po 69 dnech bez Formule 1 Fernando Alonso poprvé řídil A522, když dokončil 129 kol na své domácí trati, poháněn zcela novou pohonnou jednotkou RE22. Tým má  před sebou ještě hodně práce, aby byl za necelý měsíc co nejlépe připraven na začátek sezóny v Bahrajnu.

Esteban Ocon převezme otěže vozu při svém debutu v sezóně a bude pokračovat v zimní přípravě týmu v Barceloně.

FERNANDO ALONSO:

„Je dobré být zpět po tak dlouhém čekání. Strávili jsme dlouhou dobu přípravou na tento okamžik v továrnách i v garáži, do tohoto okamžiku uplynulo mnoho hodin. Auta  se od loňského roku hodně liší a musíme se přizpůsobit mnoha novým vlastnostem. Máme před sebou ještě hodně práce, ale to je důvod, proč testujeme. Ujeli jsme několik slušných kilometrů a naše spolehlivost byla na první den testování poměrně silná. Ujeté kilometry a spolehlivost jsou při testování důležitější než výkon, takže celkově jsme s prvním dnem v našem novém autě docela spokojeni.“

 

MATT HARMAN, TECHNICKÝ ŘEDITEL:

„Dnešek je vyvrcholením velmi tvrdé práce za posledních dva a půl roku ze strany všech v týmu v Enstone a Viry. Gratulujeme jim k obrovskému úsilí při dosažení tohoto důležitého milníku. Pro dnešek jsme velmi spokojeni s naším počtem kol, když jsme dokončili 129 kol. Museli jsme vyřešit jeden nebo dva problémy, které jsme dokázali rychle napravit a to se projevilo v dosažení vysokého počtu kol. Zpětná vazba od Fernanda byla dobrá, vyjádřil se k celkové vyváženosti a měl dobré reakce na různé nápady na nastavení a možnosti pneumatik. Před příjezdem do Barcelony jsme udělali spoustu před validační práce. To znamená, že jsme měli několik věcí, které jsme chtěli zkontrolovat a dále ověřit, což je cílem ve těchto dnech. Pro tým to byl působivý den, velký milník na cestě A522 a těšíme se, až Estebana v autě.“

Zdroj: BWT Alpine F1 Team