Piloti AlphaTauri Pierre Gasly a Yuki Tsunoda před Emilia-Romagna Grand Prix

PIERRE GASLY:

„Kromě kolize s Danielem proběhl bahrajnský víkend úspěšně a přinesl řadu pozitiv. Ve všech volných trénincích jsme byli vpředu a umístění první pětici v kvalifikaci bylo jedním z našich nejlepších výsledků vůbec. Celkově je to z hlediska výkonu a rychlosti velmi povzbudivé pro zbytek sezóny, počínaje tento víkend Imolou. Z toho, co jsme viděli v Bahrajnu, se zdá, že máme paket, který nám umožní bojovat o velké body, a nevidím důvod, proč by tomu tak nebylo v nadcházejících závodech.

Jedním z příkladů důvěry týmu bylo rozhodnutí zvládnout Q2 v Sakhiru na střední sadě pneumatik.Kromě nás to udělaly pouze dva Mercedesy a Max Verstappen. Bylo to riziko, ale dokazuje to naši víru v auto a úroveň výkonu. Věřím, že to dokážeme znovu na jiných okruzích. Protože stále platí všechna omezení,  a musíme být velmi opatrní, od posledního kola jsem toho moc neudělal. Strávil jsem pár dní na simulátoru a o velikonočním víkendu jsem za dodržení všech pravidel strávil trochu času se svou rodinou. Nyní míříme do Imoly, což je jeden z mých oblíbených okruhů. Jezdím tam rád. Je  technicky náročný se spoustou rychlých zatáček, které vám umožní dostat se do rytmu a pořád máte plné ruce práce, protože je to docela klikaté. V loňském roce jsem na této trati získal svoji nejlepší kvalifikaci s týmem ve druhé řadě. Bohužel tento závod ukončil předčasně technický problém, když jsem byl pátý, ale do té doby to byl velmi dobrý víkend, takže teď se rád vrátím a vynahradím loňské zklamání.

Tým tvrdě pracoval od prvního závodu, protože stále existují oblasti, ve kterých se můžeme zlepšovat, i když v tuto chvíli máme dobré tempo. Ale je teprve začátek sezóny můžeme očekávat, že všichni porozumí lépe svým vozům a jak je optimalizovat. Musíme tedy tvrdě pracovat, abychom se posunuli vpřed. Upřímně, nemůžu se dočkat, až se znovu vydám na závod, protože tato třítýdenní přestávka se zdála docela dlouhá. Od teďka budou závody následovat jeden druhý a já se těším, jaké výsledky dosáhneme. “

Pierre Gasly

 YUKI TSUNODA:

„Velmi jsem si užil svou první zkušenost ze závodního víkendu Formule 1 v Bahrajnu a teď se těším na druhý závod v Imole. V Bahrajnu mne nic tolik nepřekvapilo, jako velké množství mediální práce. To jsem opravdu nečekal. Závod a kvalifikace byly samozřejmě pro mne nové, ale nebylo žádné velké překvapení. V naší kvalifikaci v Bahrajnu nelituji naší strategie, protože bylo snahou absolvovat Q3 na střední sadě pneumatik, což byla dobrá zkušenost a pro tým nová výzva.  Hodně jsem se z toho naučil, i když jsem čekal, že bych mohl být výše na startovním roštu. Vždy jsem byl soustředěný a necítil jsem žádné napětí, nebyl jsem ani pod tlakem. Zřejmě nám pomohlo, že jsme absolvovali předsezónní test na stejné trati. Myslím, že až přijdeme na tratě, které jsou pro mě nové, jako je Portimao a Monako, bude to těžší než v Bahrajnu.  V Imole nevidím problém, protože jsem tam hodně jezdil, takže mohu pracovat podobným způsobem, jako v Bahrajnu. Využiji zkušenosti z prvního závodu a už mám důvěru v auto. Okruh má spoustu středně rychlých zatáček i několik rychlých. Mám rád rychlé zatáčky, jako jsou zatáčky jedna a dvě. Je to opravdu zvláštnost trati v Imole. Trať také má hodně stoupání a klesání a to mne baví. Myslím, že to je důvod, proč tam piloti rádi jezdí, protože je jiná než ostatní tratě. Také si užívám úsek Acque Minerali na zatáčkách 11 a 12, kde trať jde z kopce a zprava doprava. Vlastně mám rád všechny zatáčky, ale tyto nejvíce. O víkendu se začnu postupně dostávat do tempa. To bude klíčové, protože nechci udělat chybu ve FP1, kvůli které ztratíte sebevědomí. Protože jsme tam jezdili před sezónou, jako tým se můžeme soustředit pouze na nastavení vozu a zkusit maximalizovat tuto výhodu a věřit v dobrý výsledek. Je to důležité, protože se jedná o domácí závod pro tým i pro mne. Je zajímavé, že po Bahrajnu myslím, že jsem jsem se dočkal větší odezvy od evropských fanoušků než od těch v Japonsku.  Japonští fanoušci chtějí nejdříve vidět, co dělám, sledují mne v několika kolech, než si udělají dojem. Překvapila mne odezva v Evropě. Nečekal jsem to, protože pro mě nebyl Bahrajn dokonalým víkendem a doufal jsem v lepší umístění. Mám radost z podpory fanoušků,  cítím to jako něco pozitivního a tento víkend  prostě chci odvést dobrou práci.

Behind the Visor Epizode 2 – PŘILBA

Design přilby je jedinečný pro každého pilota a důležitou součástí jejich osobnosti. Pierre Gasly a Yuki Tsunoda nás zavedou prostřednictvím jejich designů přileb k nejnovější epizodě Behind the Visor!“

www.scuderiaalphatauri.com