Miami Grand Prix – Skvělá sobota v Miami pro tým Scuderia Ferrari

Scuderia Ferrari odstartuje do první Grand Prix Miami s oběma svými F1-75 v první řadě. Charles Leclerc získal pole position před týmovým kolegou Carlosem Sainzem v jízdě, která znovu ukázala, jak těsný je boj na čele balíku. Potvrdilo to také, že balíček Ferrari – tým na trati a v Maranellu, piloti a auto – je v této počáteční části sezóny skutečně konkurenceschopný. Byla to pro Scuderii 67. pozice v první řadě,  233. pole position. Pro Charlese to byla jeho dvanáctá pole position, díky které se vyrovnal počtu pole position Ferrari, které zajistil Sebastian Vettel, zatímco v historickém seznamu je nyní roven jako Gerhard Berger a David Coulthard.  Carlos ukázal velkou sílu charakteru a páteční roztočení nechal za sebou a zajel vynikající kolo, včetně toho, že byl nejrychlejší ze všech v prvním sektoru.

Q3.

Oba piloti Ferrari pohodlně prošli prvními dvěma částmi kvalifikace, téměř mezi nejrychlejšími na cestě do Q3. Charles a Carlos byli v nejlepší možné formě pro závěrečné zúčtování, protože každý měl k dispozici dvě nové sady měkkých pneumatik. Při své první jízdě monacký pilot zvládl 1’29“055 a jeho týmový kolega byl o zlomek pomalejší v 1’29“071; dvě vynikající kola, i když v té se době Max Verstappen držel na vrcholu časového výkazu. Dvojice Ferrari zajela do boxů pro nové pneumatiky a znovu vyrazila v honbě za nejrychlejším časem. Charles Leclerc zajel skvělé kolo, zastavil čas na 1’28″796 a Carlos Sainz byl také ve skvělé formě a zajel stejně působivý čas 1’28″986 a zajistil si druhé místo.

GP MIAMI F1/2022

Nedělní závod  bude nevyzpytatelný a stát se může cokoli, zejména proto, že teploty vzduchu a trati budou velmi vysoké. Nemůže být však nic lepšího než start než s oběma vozy v první řadě. Světla zhasnou v 15:30 místního času (21:30 SEČ).

Charles Leclerc #16

„Je to opravdu dobrý pocit, přijít sem a dát všechno dohromady na tak těžké trati. I když jsem nebyl se zatáčkami 1-2-3 moc spokojený, bylo to dobré kolo a jsem opravdu rád, že jsem si zajistil pole position. S autem se cítím dobře. Je to skvělý pocit z jízdy a opravdu vás nutí přemýšlet o tom, jak využít jeho plný potenciál. V neděli to bude těžký závod a je dobré mít Carlose po svém boku. Tempo je pro oba naše vozy a doufejme, že si udržíme své pozice až do konce, abychom pro náš tým přivezli silný výsledek.“

GP MIAMI F1/2022

Carlos Sainz #55

„Se svou kvalifikací jsem docela spokojený. Byl to silný návrat po pátku a dokázal jsem zlepšovat jízdu za jízdou, abych nakonec bojoval o pole až do úplně poslední zatáčky. Bavilo mě to tam tlačit auto a jsme v dobré pozici pro nedělní závod. Tato trať se ukázala jako velmi složitá a start z první řady určitě pomůže. Uděláme vše pro maximalizaci potenciálu pro závod, protože je třeba vzít v úvahu spoustu faktorů. Gratuluji celému týmu a Charlesovi k dobře odvedené session.“

 

 

 

GP MIAMI F1/2022

Zdroj: Scuderia Ferrari

 

FORMULA 1 – CRYPTO.COM Miami Grand Prix 6. – 8.5.2022