MERCEDES-BENZ GRAND PRIX oznámil nové partnerství

MERCEDES-BENZ GRAND PRIX oznámil nové partnerství s ASSOCIATION FOR BLACK AND MINORITY ETHNIC ENGINEERS UK

  • Nové partnerství je součástí programu inkluze Accelerate 25
  • AFBE-UK pracuje na aktivní podpoře a zvyšování různorodosti britských inženýrů
  • Partneři spolupracují v pěti klíčových oblastech, aby podpořili změny a zvýšili dostupnost

Mercedes-Benz Grand Prix

Mercedes-Benz Grand Prix (MGP) oznamuje nové partnerství s Association for black and minority ethnic engineers UK (AFBE-UK). Společnost AFBE-UK, kterou založili v roce 2007 Dr. Nike Folayan MBE a Dr. Ollie Folayan, se snaží inspirovat lidi z menšinových etnických skupin ke studiu engineeringu, podporovat ty, kteří se chtějí stát  inženýry, propagovat inženýrství ve školách.

Zatímco v průměru 27% absolventů technických univerzit pochází z menšinového etnického prostředí, pouze 8% britských inženýrů je ze stejné skupiny *. Posláním AFBE-UK je zvýšit počet inženýrů z menšinových etnických skupin, kteří a pokračují v úspěšné kariéře ve strojírenském průmyslu.

Association for black and minority ethnic engineers UK

AFBE-UK vytvořila síť více než 10 000 jednotlivců z  menšinových etnických skupin po celé Velké Británii v různých technických oborech. Podporou rozmanitosti ve strojírenství a technologii prostřednictvím programů a aktivit vedených významnými profesionály a lídry v oblasti inženýrství se záměrem zavést smysluplné změny, udržitelný růst a rozvoj.

Společně s cílem zvýšit počet talentů pro menšinové etnické skupiny v rámci MGP a širšího strojírenského průmyslu se AFBE-UK a MGP zaměří na pět strategických oblastí: poradenství, nábor, vzdělávání, pracovní zkušenosti a akce. Toto nové partnerství se zaměřuje na náš závazek stát se rozmanitějším a inkluzivnějším týmem také umožní členům našeho týmu profesionálně podporovat mladé inženýry a povzbuzovat jejich touhy po kariéře v inženýrství.

Prostřednictvím formálních programů pracovních zkušeností a akcí zaměřených na oslovení  menšinových etnických komunit v kombinaci s přístupem k náborovému portálu AFBE-UK a důkladným rozborem potenciálních překážek v náboru  menšinových etnických skupin pomůže partnerství týmu dosáhnout svého závazku, aby alespoň 25% všech nových zaměstnanců v našem týmu pocházelo z nedostatečně zastoupených skupin v každém roce až do roku 2025.

Mara Makoni, vedoucí korporátních partnerství, Association for Black and Minority Ethnic Engineers UK, řekla:

„Jsme velmi rádi, že můžeme přivítat Mercedes-Benz Grand Prix jako člena AFBE-UK. Prostřednictvím tohoto partnerství jsme se zavázali podporovat tým v implementaci jejich strategie Accelerate 25 s cílem zajištění přístupu nejtalentovanějších techniků ze všech prostředí ke kariéře v motoristickém inženýrství. Jsme rádi, že se společnost MGP zavázala vytvořit tým, který bude odrážet svět, ve kterém žijeme. Vidět, jak taková elitní značka věnuje tomuto cíli  čas a zdroje, je obrovský skok vpřed pro inženýring. Mladí chlapci a dívky si mohou troufnout uvažovat  o tom, že se stanou součástí budování značky a sportu, který obdivovali. “

Paul Mills, hlavní ředitel společnosti Mercedes-Benz Grand Prix Ltd., uvedl:

„Jsme rádi, že jsme se stali členy Association for Black and Minority Ethnic Engineers UK. V rámci našeho programu Accelerate 25 a závazku zvýšit rozmanitost v rámci našeho týmu  jsme začali identifikovat organizace, které mohou poskytnout cenné znalosti a podporu. Bohaté zkušeností AFBE-UK ve spolupráci s organizacemi a technickými profesionály s cílem povzbudit a podpořit inženýry z  menšinového etnického prostředí do inžeýrství je perfektní, protože se snažíme rozšířit naši přitažlivost a zvýšit rozmanitost talentů v našem týmu. Těšíme na spolupráci s AFBE-UK a na  jejich cenné odborné znalostí. Jsme také potěšeni, že můžeme spolupracovat s Dr. Nike Folayan  a to jak v její roli předsedkyně AFBE-UK tak a členky představenstva Hamilton Commission, projeku vytvořeném naším pilotem Lewisem Hamiltonem za účelem identifikace klíčových překážek při náboru  lidí v britském motoristickém sportu, stanovení přijatelných doporučení k jejich překonání. “

 * Zdroj: Royal Academy of Engineering

 

Zdroj a foto: https://www.mercedesamgf1.com