GRAND PRIX AUSTRALIA 2022 –  nedělní závod pro tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1

Uspokojující P3 A P4 pro tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1 na Velké ceně Austrálie

  • George Russel zajistil své první pódium pro tým Mercedes-AMG Petronas F1 ve svém 63. závodě ve F1.
  • Oba piloti odstartovali působivě, Lewis se posunul o dvě místa a George předjel Landa Norrise a dostal se na P5.
  • George těžil z výjezdu Safety Car ve 24. kole, udělal svou první zastávku v boxech a posunul se na P3
  • Při hospodaření s pneumatikami v další části závodu postavil George lehkou obranu, aby umožnil Sergio Perezovi postoupit vpřed a nechal Stříbrné šípy na P4 a P5, než problém se spolehlivostí vozu Maxe Verstappena posunul oba piloty o místo nahoru a zajistil týmu druhé pódium v ​​soutěži sezóny.
  • Lewisovi se podařilo pozdě zahřát motor, aby zajistil, že tým tento víkend maximalizuje svou bodovou příležitost.
2022 Australian Grand Prix, Sunday – Jiri Krenek

GEORGE RUSSELL

Musíte to zažít jaké je to vyhrát a vytěžit ze smůly druhých, a kluci z Brackley a Brixworth tak tvrdě pracovali na tom, aby nám dali spolehlivé auto. Dnes jsme měli trochu štěstí, asi dvakrát, ale bereme to. Na základně odvedli tolik tvrdé práce, aby se pokusili dostat nás zpět do čela, takže stát dnes na pódiu je zvláštní odměnou za všechnu jejich tvrdou práci. Nikdy se nevzdáme, musíme bojovat dál. Tento víkend jsme byli daleko za našimi soupeři, ale tady stojíme na stupních vítězů. Musíme v tom pokračovat,  maximalizovat své bodové příležitosti a jsem si jistý, že se tam po několika dalších závodech dostaneme.

2022 Australian Grand Prix, Sunday – LAT Images

 LEWIS HAMILTON

Je to pro nás jako tým skvělý výsledek, upřímně. Tento víkend jsme s autem zažili tolik těžkých chvil a získat páté a šesté místo v kvalifikaci, postoupit jako my, se spolehlivostí, kterou máme, je úžasné. Rozhodně jsme nečekali, že dnes budeme třetí a čtvrtí. George odvedl skvělou práci – viděl jsem kousek jeho souboje s Perezem a přál bych si, abych se ho mohl zúčastnit, ale přesto bereme tyto body a budeme dál tlačit. Nemohl jsem bojovat o třetí místo, protože se motor přehříval, takže jsem musel couvnout a držet se vzadu, ale získali jsme jako tým tolik bodů, kolik jsme mohli, a to je skvělé.

2022 Australian Grand Prix, Sunday – LAT Images

 TOTO WOLFF

Opouštíme Melbourne v lepším stavu, než když jsme přijeli – více poučení, více dat k analýze a více bodů na tabuli. Je zřejmé, že ještě nemáme tempo, abychom se postavili Ferrari a Red Bullu, ale víme, kde musíme hledat výkon. Jedním z faktorů, který mě nechává velmi optimistickým do budoucna, je myšlení a síla týmu. Všichni ve Spojeném království, ve Stuttgartu a v cestovním závodním týmu  vyvíjejí velké úsilí, abychom se vypořádali s výkonnostními mezerami s neskutečným odhodláním. Dalším příkladem ducha tohoto týmu je vidět, jak Lewis a George dnes hrají na výjimečně vysoké úrovni s nástrojem, který zjevně není v tempu lídrů. Jsme optimističtí, ale realističtí, pokud jde o časovou osu pro zlepšení a výhodu, kterou mají naši konkurenti, ale P3 a P4 nám pomáhají opustit Austrálii s dobrým pocitem. Oba piloti si dnes zasloužili pódium, Lewis měl smůlu na načasování Safety Caru, ale partnerství mezi nimi a jejich vzájemná spolupráce  vyjadřuje týmového ducha.

Zdroj: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team