2022 EMILIA ROMAGNA GRAND PRIX – nedělní závod – tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM

  • George dokončil Velkou cenu Emilia Romagna na P4, Lewis na P13.
  • Závod začal na mokré trati a všichni piloti zvolili přechodné pneumatiky Po dobrém startu se George  v úvodních kolech dostal na P5, Lewis se dostal na P11.
  • Jak trať osychala, oba jezdci se snažili přejít na slicky, přičemž George držel pozici, ale Lewis po ztrátě času v boxové uličce se propadl.
  • Problém s nastavením Georgeova předního křídla znamenal, že absolvoval celý úsek na středních pneumatikách s vozem nastaveným na mokro, což poznamenalo jeho tempo a přinutilo ho v posledních několika kolech se bránit Valterri Bottasovi, aby se udržel na P4.
  • Lewis zjistil, že uvízl ve vlaku DRS za Pierrem Gaslym, přičemž vůz postrádal přímou rychlost, aby vláček na rovinkách předjel, a s omezenými možnostmi předjíždět jinde na okruhu v Imole.

GEORGE RUSSELL

Jsem celkem rád, že jsem tento víkend maximalizoval body, které jsou k dispozici. To, zda z vozu dostáváme maximum, je jiný příběh a myslím si, že v těchto prvních čtyřech závodech se věci zdají být v náš neprospěch. S  P4 jsem opravdu spokojený, ale pokud si chceme udržet tuto pozici v šampionátu, musíme najít větší tempo. Máme tato celková omezení s autem s poskakováním a víme, že se potýkáme se zahříváním pneumatik a toto je nejchladnější závodní víkend, jaký jsme letos měli. Myslím, že od Bahrajnu je to trochu trend, postupně jsme se v kvalifikaci trochu zpomalili a myslím si, že je to tím, že Bahrajn je nejteplejší, co jsme kdy zažili, takže nebyl problém se zahříváním pneumatik. Pak Džidda bylo ještě horko, ale trať byla o něco hladší. Melbourne, trochu chladněji. Tady je velmi chladno. A to je, když vidíte McLareny, Alpiny a Haasy, jak si přijdou na své, ale pak v závodě mají trochu větší problémy. Musíme najít lepší kompromis, protože jsme dnes měli štěstí, měli jsme slušný výsledek, ale nakonec jsme startovali příliš nízko na startovním roštu.

2022 Emilia Romagna Grand Prix, Sunday – LAT Images

 LEWIS HAMILTON

Je jisté, že toto je víkend, na který rád zapomenu. Za Pierrem  Gaslym jsme oba měli DRS, takže se nedalo předjíždět, a já jsem ztratil pár míst při pit stopu. Tento víkend se pokazilo všechno, co se mohlo pokazit. Žijeme a učíme se a není moc co říct. Budu dál pracovat tak tvrdě, jak jen budu moci, abych to nějak poskládal. Doufám, že víkend v Miami bude lepší, bude to těžké, ale pokusím se dostat se do pozitivního prostoru pro příští závod.

2022 Emilia Romagna Grand Prix, Sunday – Steve Etherington

TOTO WOLFF

Po tomto víkendu je jasné, že máme co dělat, abychom našim pilotům dodali dostatečně rychlé auto. S Georgem jsme viděli, co naše auto dokáže v čistém vzduchu, ale stále to není dost dobré. Při zastávce v boxech jsme vynechali nastavení Georgeovy přední klapky kvůli problému, který znamenal, že měl auto nastavené na mokro po většinu závodu, takže měl skvělou jízdu, aby se na konci udržel na P4. Pro Lewise to byl  případ, kdy jsme mu nedali nástroj, který potřebuje. Alpiny ho stiskli a undercup v pitstopu, takže zůstal ve vlaku DRS, kde nebylo možné předjíždět s naším autem. Nepodařilo se nám vyrobit auto dost dobré nebo hodné mistra světa, jako je Lewis, takže  musíme před závodem v Miami, udělat krok vpřed a pochopit a přinést do vozu vývoj, který naše problémy vyřeší.

2022 Emilia Romagna Grand Prix, Sunday – Jiri Krenek

 

2022 Emilia Romagna Grand Prix, Sunday – Jiri Krenek

 

Zdroj:  Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

 

FORMULA 1 – Rolex Gran Premio Del Made in Italy E DELL’EMILIA-ROMAGNA 22. – 24.4. 2022