Projekt Pitlane v době koronavirové krize

Projekt Pitlane

„Project Pitlane“ je kolektivní projekt týmů Formule 1 sídlících ve Spojeném Království a jejich příslušných technologických složek koordinujících reakci na výzvu vlády Spojeného království na pomoc s výrobou zdravotnických prostředků. Bude využívat zdroje a schopnosti svých členských týmů se zaměřením na klíčové dovednosti odvětví F1: rychlý design, výroba prototypů, testování a kvalifikovaná montáž. Schopnost F1 rychle reagovat na strojírenské a technologické výzvy umožňuje skupině přidat  hodnotu k reakci širšího strojírenského oboru.

London´s Global University, University College London Hospitals a Formule 1 vyvíjejí záchranné dýchací pomůcky pro zdravotnictví

Dýchací pomůcka, známá jako kontinuální pozitivní tlak  dýchacích cest (CPAP), byla v nemocnicích v Itálii a Číně hojně využívána, aby pacientům Covid-19 s vážnými plicními infekcemi usnadnila dýchání.

Od středy 18. března  2020 inženýři v UCL (London´s  Global University)  a HPP a lékaři kliniky  UCLH (University College London Hospitals) pracují nepřetržitě v centru UCL MechSpace, aby vyvinuli přístroj, který budou schopni rychle  vyrobit v počtu tisíců kusů. Nyní získal doporučení pro použití od Regulační agentury pro léčivé přípravky a zdravotnické výrobky (MHRA).

Tato dýchací pomůcka byla vyrobena v krátkém čase – trvalo méně než 100 hodin od prvního setkání do výroby prvního zařízení. Sto přístrojů má být dodáno do UCLH pro klinické testy hodnocení, s rychlým zaváděním do nemocnic po celé zemi před předpokládaným nárůstem příjmu pacientů s onemocnění Covid-19.

Spolupráce, podporovaná Národním institutem pro výzkum ve zdravotnictví UCLH Biomedicínské výzkumné středisko, ukazuje, jak se univerzity, národní zdravotní systém a průmysl spojili, aby pomohly reagovat na výskyt onemocnění koronaviru Covid-19 poskytnutím životně důležitých technologií zdravotnictví, které jim umožní péči o pacienty potřebující respirační podporu.

Zprávy z Itálie naznačují, že přibližně u 50% pacientů, jejichž léčba zahrnovala CPAP, nebylo nutné přistoupit k invazivní mechanické ventilaci. V britských nemocnicích je však takových přístrojů nedostatek.

Profesor Tim Baker (UCL Mechanical Engineering) řekl: „Vzhledem k naléhavé potřebě jsme vděční za to, že jsme dokázali zkrátit proces, který by mohl trvat i roky na několik dní.„Zkrátka jsme pracovali jsme celé hodiny, rozebírali jsme a analyzovali  přístroj.  Pomocí počítačových simulací jsme jej dále vylepšovali a vytvořili verzi vhodnou pro hromadnou výrobu.„Měli jsme tu čest, abychom mohli využít schopnosti Formule 1 – spolupráce umožněná úzkými vazbami mezi UCL Mechanical Engineering a HPP.“

 

Více informací naleznete ZDE

 

Project-Pitlane- -CPAP-imagery-from-UCL