Esteban Ocon bude od roku 2020 v Renaultu

Po 12 měsících v postranních liniích F1 se potvrdilo, že se Esteban Ocon vrátí do Formule 1 v roce 2020, přičemž Francouz se chystá nastoupit do týmu Renault, pro kterého byl v roce 2016 náhradníkem, místo Nico Hulkenberga.

Poté, co strávil rok 2019 jako třetí a rezervní řidič Mercedesu poté, co na konci roku 2018 ztratil místo v Racing Point, se 22letý Ocon vrátí se svým Renaultem spolu s Danielem Ricciardem na víceletém obchodu s anglo-francouzskou společností tým.

Formule 1 – výsledky Grand prix 2018

Esteban Ocon:


„V první řadě jsem velmi hrdý na to, že jsem se stal řidičem Renault. Vyrostl jsem v Enstonu, počínaje Lotusem v roce 2010 a poté Renaultem. Jsem velmi připojený k tomuto týmu a všem, kdo tam pracují, jsou to oni otevřel mi dveře motoristického sportu nejvyšší úrovně. Zadruhé, jsem rád, že mě tým s velkými ambicemi svěřil příležitost znovu ukázat své dovednosti na nejvyšší úrovni F1. Je to odpovědnost, kterou beru velmi vážně. sebevědomí, které ve mně mají, aby pomohly postupu týmu, je velmi pozitivním tlakem a těším se, až budu moci dát to nejlepší ze sebe.