DAZN se stal oficiálním partnerem Scuderia ALPHATAURI s pilotem Yuki Tsunodou jako ambasadorem značky

Scuderia AlphaTauri oznámila že přední světový DAZN, přední světovou sportovní mediální společnost,se stala oficiálním partnerem pro sezónu 2021 Formule 1. Vedle nového týmového partnerství bude japonský pilot Yuki Tsunoda hrát ve společnosti DAZN roli ambasadora značky.

Partnerství Scuderia AlphaTauri, Tsunoda a DAZN

Cílem partnerství je prohloubit a obohatit pokrytí Formule 1 pro fanoušky motoristického sportu v Japonsku, zejména bude využívat Tsunodo, který je prvním japonským závodním jezdcem, který v šampionátu soutěží sedm let. Dvacetiletý závodník bude během víkendů závodů zastupovat DAZN v celé řadě obsahu a na okruhu také bude nosit čepici se sportovní značkou DAZN.

Scuderia AlphaTauri, Tsunoda a DAZN budou během sezóny společně vytvářet originální obsah, který bude obsahovat exkluzivní týmové novinky, postřehy a analýzy. Obsah bude spuštěn v rámci předplatitelské služby DAZN – primárně zaměřené původně na japonský trh – během každého závodního týdne, čímž se rozšíří rozsáhlé živé a na vyžádání pokrytí všech závodů od sezóny 2021, které v Bahrajnu začnou 28. března 2021 .

Scuderia AlphaTauri a DAZN dále obohatí zážitek fanoušků vytvořením exkluzivního každoročního balíčku DAZN a dárkových balíčků, které superfanouškům poskytnou speciální přístup k závodům a virtuální nebo osobní setkání  s Yuki Tsunodou, Pierrem Gaslym a týmem .

 

MARTYN JONES, DAZN Japan, výkonný viceprezident, prohlásil:

„Partnerství se Scuderií AlphaTauri a Yuki Tsunodou podtrhuje naše pokračující investice do spolupráce s největšími hvězdami a nejlepšími týmy za účelem vytváření vysoce kvalitního originálního obsahu, který doplňuje živé události. Věříme v sílu příběhů, v přípravě závodu, v přímém přenosu a po skončení akce. Díky tomuto partnerství můžeme všem japonským fanouškům motoristického sportu na DAZN oživit celý příběh Formule 1 a Yukiho “

Yuki Tsunoda

YUKI TSUNODA, první pilot F1, řekl:

„Mám opravdu radost z z tohoto partnerství mezi DAZN a Scuderií AlphaTauri – zejména proto, že budu ambasadorem značky – protože to znamená, že moji japonští fanoušci budou mít přímý přístup k týmu i mně, když budeme závodit ve formuli 1. Všichni i víme, že japonští fanoušci mají velký zájem – jak jsme toho pokaždé svědky v Suzuce . Jako první japonský pilot Formule 1, který závodí od roku 2014, doufám, že exkluzivní videa, která poskytujeme prostřednictvím DAZN, rozšíří zájem fanoušků o F1, a věřím, že je to dokonalá platforma, která jim tento přístup umožní. “

 

FRANZ TOST, šéf týmu Scuderia AlphaTauri, řekl:

„Jsme opravdu rádi, že můžeme  DAZN přivítat jako partnera Scuderia AlphaTauri pro nadcházející sezónu 2021 Formule 1. Chápeme, jak jsou  japonští fanoušci zapáleni pro Formuli 1, a jsme rádi, že můžeme poskytovat vzrušující a exkluzivní obsah předplatitelům DAZN. Letos – zejména s Yuki Tsunodou, který jezdí za nás – chceme více komunikovat s naší rostoucí japonskou fanouškovskou základnou a to nám umožňuje plně vtáhnout naše fanoušky do týmu prostřednictvím zapojení obsahu ze zákulisí během víkendu F1. “

SKUPINA DAZN

DAZN Group je jednou z nejrychleji rostoucích sportovních mediálních společností na světě. Sídlí ve  Velké Británii a  má zaměstnance ve více než 25 zemích .