Christian Horner odhaluje, proč je vnitřní motivace klíčem k úspěchu Formule 1

Mind Set Win Podcast zkoumá Hornerovu závodní filozofii hledání radosti.Ve světě plném sázek a pod vysokým tlakem Formule 1 vyžaduje dosažení úspěchu od týmů a jezdců co nejlepší výkon. V nedávné epizodě podcastu Mind Set Win se Christian Horner, šéf týmu a generální ředitel společnosti Oracle Red Bull Racing, podělil o to, jak jeho vnitřní motivace a vášeň pro sport byly zásadními součástmi trvalého úspěchu týmu. Tím, že se Horner soustředí na radost ze zážitku a přijímání výzev, které s tím přicházejí, věří, že jeho tým byl schopen dosáhnout větších úspěchů v konkurenčním světě Formule 1.

Mind Set Win je série podcastů, která byla spuštěna 19. ledna 2023 a rozebírá jak mohou mentální techniky používané špičkovými sportovci, trenéry a manažery odemknout výkon v každodenním životě.

 

 

Filozofie Christiana Hornera o významu vnitřní motivace

V epizodě 13, kterou moderoval sportovní psycholog a dobrodruh Cédric Dumont, se Christian Horner podělil o svou filozofii o důležitosti vnitřní motivace. Prozradil:

„Můj názor byl vždy takový, že když vás baví to, co děláte, budete to dělat mnohem lépe,“ a pokračoval: „Takže to není jen o tom, že je to práce, musí to být vášeň. musí existovat touha a  odhodlání chtít uspět.“

Během finálového závodu v roce 2021 v Abu Dhabi měl pozitivní přístup Christiana Hornera významný dopad na tým. Očekávání a napětí byly hmatatelné, když se Max Verstappen ucházel o zisk prvního šampionátu pro tým od roku 2013.

V sázce byly odměny, které změnily kariéru a tlak byl nevyhnutelný. Na schůzce týmu před závodem byl Hornerův vzkaz jasný: „Ať už závod dopadne jakkoli, jděte tam a užijte si to. Pracovali jste celou sezónu, abyste se dostali na tuto pozici. Byla to neuvěřitelná sezóna. tlačte na sebe, užijte si to a obalte nervy.“

Láska Christiana Hornera k Formuli 1 sehrála významnou roli v jeho kariéře, od převzetí role šéfa týmu v Oracle Red Bull Racing ve věku 31 let v roce 2005 až po vedení týmu, který získal více než 90 vítězství v závodech. a také šest titulů mistra světa jezdců a pět konstruktérů.

AUSTIN, TEXAS – OCTOBER 23: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner celebrates winning the F1 World Constructors Championship withhis team after the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas onOctober 23, 2022 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Host Mind Set Win Cédric Dumont

Podle hosta Mind Set Win Cédrica Dumonta může Hornerův rámec hledání potěšení v přítomném okamžiku vést ke skutečné spokojenosti.Dumont vysvětluje, že tento způsob myšlení, známý jako vnitřní motivace, je charakterizován vášní a vnitřní touhou po úspěchu spíše než vnějšími odměnami. Je to způsob myšlení, který si může osvojit každý, aby mu pomohl dosáhnout svých cílů a nalézt naplnění svého úsilí.

Hornerova filozofie klade důraz na hledání radosti ze zážitku, nejen z výsledku, čímž se jeho a jeho tým odlišují od ostatních. Odstoupení od konečného cíle může zvýšit motivac, zatímco zůstat pozitivní zvyšuje šanci na úspěch. Hornerova vášeň pro závodění a schopnost nacházet radost ze zážitku vynesly jeho a jeho tým na vrchol soutěže a poskytly cennou lekci pro všechny.

Tým Oracle Red Bull Racing míří do Melbourne na Velkou cenu Austrálie 2. dubna, která bude třetí zastávkou v kalendáři pro rok 2023.

Zdroj: RED BULL CONTENT POOL NEWS